of 59232 LinkedIn

Zorgen voor gemeenten door groeiende bierfestivals

Op de Facebookpagina van het Amsterdamse BierWest hebben zich inmiddels meer dan 18.000 mensen aangemeld. Ondertussen klagen bewoners in Utrecht over het Lentebock Festival.

Groeiende bierfestivals bezorgen gemeenten kopzorgen. Amsterdam buigt zich komende weken over het populaire bierfestival BierWest. In Utrecht klagen bewoners over het Lentebock Festival dat volgens hun uit zijn voegen is gegroeid.

Overdonderd
Op de Facebookpagina van het Amsterdamse BierWest, dat op 17 mei tussen 12.00 en 22.00 uur gehouden wordt, hebben zich inmiddels meer dan 18.000 mensen aangemeld. De organisator vertelt aan De Telegraaf dat hij ‘een beetje overdonderd is door het grote aantal belangstellenden’. Het overleg met de gemeente en de politie om een oplossing te vinden voor de verwachte massale toestroom van bezoekers is inmiddels geopend. GroenLinks West heeft inmiddels vragen gesteld over de maatregelen die door het festival genomen zijn om de veiligheid  te waarborgen.

 

Zuipfeest
Niet alleen in Amsterdam zijn er zorgen over evenementen die in het teken staan van speciaalbier. In de Utrechtse Internetcourant uiten omwonenden van het Utrechtse Lentebock Festival hun frustratie over de vele bezoekers van het afgelopen weekend. ‘Het is uitgelopen tot een zuipfeest van een te grote omvang voor de locatie’, laat het Buurtcomité Twijnstraat en omstreken weten. Het comité klaagt over een slechte bereikbaarheid van de buurt, de grote hoeveelheid wildplassers, gebroken glas en de honderden fietsen die voordeuren blokkeren. Bewoners nemen het de gemeente kwalijk dat er niet ingegrepen is ‘na de lessen van vorig jaar.’ Organisatoren van het Utrechtse festival laten weten dat er nog aandachtspunten zijn voor de organisatie, maar dat de harde kritiek volgens hen niet terecht is.  

 

Klachtenlijn
Een gemeente die ook vaak kampt met overlast van festivals is Almere. In de nota Evenementen die burgemeester Jorritsa heeft vastgesteld, staat dat de gemeente onderzoek doet of er een speciale klachtenlijn mogelijk is waar bewoners hun overlast van nabijgelegen festivals kunnen melden. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners