of 59250 LinkedIn

Meer nieuws

 • Een op de drie kiezers gaat bij de raadsverkiezingen van 21 maart op een lokale partij stemmen. Daarmee worden de lokale partijen (opnieuw) de grote winnaars van de raadsverkiezingen. Dat blijkt uit onderzoek van I&O Research.

  Lokale partijen meeste in trek bij kiezers

  Een op de drie kiezers gaat op 21 maart op een lokale partij stemmen. Daarmee worden de lokale partijen (opnieuw) de grote winnaars van de raadsverkiezingen. Dat blijkt uit onderzoek van I&O Research. In 2014 stemde nog 28 procent van de …
 • De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) gaat het kabinet vragen om het gemeenten toe te staan gericht te werven onder jongeren.

  Gemeente wil gericht jonge ambtenaar kunnen werven

  De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) gaat het kabinet vragen om het gemeenten toe te staan gericht te werven onder jongeren. Dat moet hen helpen in de strijd tegen de toenemende vergrijzing van het personeelsbestand.
 • Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven wil onder meer met digitaal rechercheren de criminaliteit aanpakken. ‘Een voorwaarde is wel dat we veiligheid ­boven privacy stellen.’ De huidige privacyregels verhinderen adequate opsporing, zegt hij.

  Burgemeester Jorritsma wil strijd aangaan met 'wijkkoning'

  2 reacties
  De burgemeester van Eindhoven, John Jorritsma, wil de strijd aan gaan met 'wijkkoningen'. Dat zegt hij in een interview met het FD. Volgens Jorritsma heeft de stad steeds meer wijkkoningen, die een wijk beheersen en besturen.
 • Het aantal huisverboden daalt de laatste jaren in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. ‘Dat is gek, ik wil weten waarom’, zegt Krikke. ‘Het aantal incidenten neemt namelijk niet af. Een huisverbod is een goed middel om de situatie te bevriezen.'

  Burgemeester Krikke wil actie tegen huiselijk geweld

  1 reactie
  Bij huiselijk geweld moet vaker een huisverbod worden opgelegd. Als slachtoffers zelf geen aangifte durven doen, moet de politie sneller 'ambtshalve' zaken doorspelen aan het Openbaar Ministerie (OM). Daarvoor pleit de Haagse burgemeester Pauline …
 • Dat is de uitkomst van een urenlang debat over het ov-project. Tienduizenden patiënten, werknemers en studenten reizen elke dag met het openbaar vervoer naar het Science Park (De Uithof). Nu nog zitten zij als 'sardientjes in een blik' in buslijn 12. De tram moet hen verlichting bieden.

  Provincie steekt 64 miljoen extra in sneltram

  1 reactie
  De Provinciale Staten van Utrecht hebben ingestemd met de 64 miljoen euro extra voor de aanleg van de Uithoflijn. Bovendien reserveert de provincie 13,7 miljoen euro voor het geval er opnieuw meer kosten zijn voor de aanleg van de nieuwe sneltram …
 • Sociale wijkteams hebben hun handen steeds voller met de aanpak van complexe en meervoudige problematiek, blijkt uit onderzoek van Movisie. Steeds meer gemeenten werken mogelijk daarom met doelgroep-specifieke teams.

  Zware casuïstiek trekt wissel op wijkteams

  Sociale wijkteams hebben hun handen steeds voller met de aanpak van complexe en meervoudige problematiek, blijkt uit onderzoek van Movisie. Steeds meer gemeenten werken mogelijk daarom met doelgroep-specifieke teams. 
 • Binnen het sociaal domein is een stijging waarneembaar van geschillen rondom de aanbesteding. Kennisinstituut Europa decentraal spreekt van een trend.

  Meer kort gedingen sociaal domein

  Binnen het sociaal domein is een stijging waarneembaar van geschillen rondom de aanbesteding. Kennisinstituut Europa decentraal spreekt van een trend. Voorzieningenrechters van de rechtbanken Rotterdam en Gelderland behandelden in het najaar van …

Vacatures

Van onze partners