of 59250 LinkedIn

Meer nieuws

 • Montfoort wil andere gemeenten die op het punt staan ambtelijk te fuseren meegeven: ‘Investeren gaat voor de baat uit’ en ‘politieke dynamiek is een niet te verwaarlozen factor bij samenwerking’. De gemeente trekt lessen uit de geklapte fusie met IJsselstein.

  Politieke dynamiek kan fusie das om doen

  Drie van de vier colleges van recent geklapte ambtelijke fusies, lassen een radiostilte in. De bestuurlijk verantwoordelijken van Hardenberg, Ommen en IJsselstein willen het ‘defusieproces’ niet verstoren. Montfoort wil  aan andere …
 • Sinds het einde van de bouwcrisis storten gemeenten zich weer op Vinex-achtige projectbouw. Ten onrechte, vindt Deventer wethouder Jan-Jaap Kolkman (wonen, PvdA). Zelfbouw levert gemeenten meer op en versnelt bovendien de woningbouw.

  ‘Gemeenten staan weer in Vinex-stand’

  Sinds het einde van de bouwcrisis storten gemeenten zich weer op Vinex-achtige projectbouw. Ten onrechte, vindt Deventer wethouder Jan-Jaap Kolkman (wonen, PvdA). Zelfbouw levert gemeenten meer op en versnelt bovendien de woningbouw.
 • Burgemeester Arno Verhoeven van de Limburgse gemeente Leudal doet een dringend beroep op de media weg te blijven uit Heibloem, als daar DNA van inwoners wordt afgenomen bij het onderzoek naar de moord op Nicky Verstappen. Media-aandacht zou mogelijk mensen afschrikken, aldus Verhoeven. De DNA-afname in Heibloem is op 24 februari.

  Burgemeester wil geen journalisten bij DNA-onderzoek

  Reageer
  Burgemeester Arno Verhoeven van de Limburgse gemeente Leudal doet een dringend beroep op de media weg te blijven uit Heibloem, als daar DNA van inwoners wordt afgenomen bij het onderzoek naar de moord op Nicky Verstappen. Media-aandacht zou …
 • Veel archiefinstellingen van onder meer steden en provincies publiceren digitale gezinskaarten in hun online archieven. Dat is op grond van de privacy- en archiefwetgeving echter niet toegestaan. De VNG adviseert dan ook om de gezinskaarten offline te halen.

  VNG: Haal gezinskaarten van de website

  Veel archiefinstellingen van onder meer steden en provincies publiceren digitale gezinskaarten in hun online archieven.  Dat is op grond van de privacy- en archiefwetgeving echter niet toegestaan. De VNG adviseert dan ook om de gezinskaarten …
 • De beveiliging van gevoelige gegevens bij de gemeente Rotterdam is sterk verbeterd. Dit concludeert de Rekenkamer van de stad nu na een nieuwe penetratietest. Deze tweede pentest is uitgebreider dan de voorgaande waaruit ernstige securityproblemen naar voren zijn gekomen. Toch is de gemeente nog kwetsbaar, zo meldt de website AGConnect op basis van het rapport van de Rekenkamer.

  IT-beveiliging Rotterdam beter, maar toch hackbaar

  De beveiliging van gevoelige gegevens bij de gemeente Rotterdam is sterk verbeterd. Dit concludeert de Rekenkamer van de stad nu na een nieuwe penetratietest. Deze tweede pentest is uitgebreider dan de voorgaande waaruit ernstige securityproblemen …
 • Nijmegen start een tweede inschrijfronde voor experimenten met de bijstandsuitkering. Nadat de inschrijving voor de proef vorig najaar was gesloten, waren er nog zoveel bijstandsgerechtigden over die ook mee wilden doen dat het college van B en W het eerlijk vindt om hun ook een kans te geven.

  Nijmegen start met tweede ronde experiment bijstand

  Reageer
  Nijmegen start een tweede inschrijfronde voor experimenten met de bijstandsuitkering. Nadat de inschrijving voor de proef vorig najaar was gesloten, waren er nog zoveel bijstandsgerechtigden over die ook mee wilden doen dat het college van B en W …
 • Of het verstaanbaar is of niet, maakt voor de wet niet uit. In 2016 werd in de Tweede Kamer een initiatiefwetsvoorstel ingediend om gebarentaal juridisch te erkennen. In verschillende andere landen is dat al zo. Die wetswijziging is er nog niet door, maar vooruitlopend daarop had Van Winsum gevraagd de ambtseed als ambtenaar bij de provincie Noord-Holland in gebarentaal af te mogen leggen. Het provinciaal bestuur stemde daarmee in. Daarmee is Van Winsum in ieder geval de eerste ambtenaar bij de provincie Noord-Holland die dit heeft mogen doen.

  Ambtseed nu ook in gebarentaal

  Frouke van Winsum, ambtenaar bij de provincie Noord-Holland, heeft woensdag 31 januari de ambtseed afgelegd. Op zich is dat geen bijzonder gegeven. Wel bijzonder is dat zij dit in gebarentaal deed. Het is zeker niet de eerste keer dat iemand die …
 • De Rotterdamse ombudsvrouw Anne Mieke Zwaneveld vindt dat Rotterdam en omliggende gemeenten meer lering moeten trekken uit bejegeningsklachten. Zwaneveld zet een aantal best practices voor klachtenafhandeling op een rij.

  Gemeenten moeten meer leren van klachten

  De Rotterdamse ombudsvrouw Anne Mieke Zwaneveld vindt dat Rotterdam en omliggende gemeenten meer lering moeten trekken uit bejegeningsklachten. Zwaneveld zet een aantal best practices voor klachtenafhandeling op een rij.

Vacatures

Van onze partners