of 59232 LinkedIn

Meer nieuws

 • De helft van de kiezers (49 procent) ziet de invoering van een gekozen burgemeester door de gemeenteraad of inwoners zitten. Ook over de proef met legale wietteelt in zes tot tien gemeenten is de helft (51 procent) van de kiezers positief. Dat blijkt uit een enquête van I&O Research.

  Helft kiezers positief over proef wietteelt

  De helft van de kiezers (51 procent) ziet de proef met legale wietteelt in zes tot tien gemeenten zitten. Ook over de invoering van een gekozen burgemeester door de gemeenteraad of inwoners is de helft (49 procent) van de kiezers positief. Dat …
 • Het nieuwe kabinet gaat de Wet normering topinkomens niet uitbreiden naar lager overheidspersoneel. De WNT3 zou daarin voorzien, maar blijft op de plank liggen. De PvdA is daar woedend over en wil een initiatiefwet indienen.

  Geen uitbreiding Wet normering topinkomens

  Het staat enigszins verhullend in het regeerakkoord, maar inmiddels is bevestigd dat het nieuwe kabinet de Wet normering topinkomens niet gaat uitbreiden naar lager overheidspersoneel. De PvdA en SP zijn daar woedend over en willen een …
 • Met het rapport Tussenstand Investeringsagenda Belastingdienst bevestigt de Algemene Rekenkamer eerder onderzoek dat het vernieuwingstraject stagneert. ‘Er is minder geld uitgegeven dan beschikbaar was, meer personeel uitgestroomd dan gepland en de bestedingen voor projecten om de processen en het functioneren van de Belastingdienst te veranderen blijven achter’, aldus de harde conclusie van de Rekenkamer.

  Belastingdienst nog niet uit problemen

  Het lukt de Belastingdienst nog steeds niet om belastingen op een efficiëntere manier te innen. Het in 2015 ingezette investeringsprogramma om dat met ict- en personeelsvernieuwingen voor elkaar te krijgen, komt onvoldoende van de grond. 
 • ‘Niet eerder hebben we voor een uitdaging als deze gestaan’ aldus wethouder Lot van Hooijdonk, die donderdag de gemeenteraad per brief heeft geïnformeerd. ‘Een antwoord op alle vragen hebben we nog niet.’ Het verbannen van aardgas in Overvecht heeft volgens haar nogal wat gevolgen voor bewoners.

  Utrecht wil van gas af

  Reageer
  Utrecht begint met het aardgasvrij maken van de stad. De wijk Overvecht-Noord geeft de aftrap. Het gaat hier om ruim 6600 woningen met een gasaansluiting. Verantwoordelijk wethouder Lot van Hooijdonk spreekt van een ‘complexe operatie …
 • Vijf gemeenten zijn gestart met een eerste pilot voor online aangifte doen van overlijden en verhuizen via softwarebedrijf Decos, dat hiervoor eind 2016 aanbesteding van KING binnenhaalde. Gemeenten Amsterdam, Den Bosch, Maastricht, Zaanstad en Zuidplas zijn als eerste overstag.

  Pilot online aangifte doen van start

  Vijf gemeenten zijn gestart met de eerste pilot voor online aangifte doen van overlijden en verhuizen via softwarebedrijf Decos, dat hiervoor eind 2016 de aanbesteding van KING binnenhaalde. Gemeenten Amsterdam, Den Bosch, Maastricht, Zaanstad en …
 • Na het verlies van ruim 3 miljard euro op grondexploitaties in de crisisjaren, blijken gemeenten massaal de rem te hebben gezet op de aankoop van bouwgronden. Dat blijkt uit een analyse van Deloitte Real Estate & Partnerships van de gemeentelijke grondposities aan de hand van openbare gemeentelijke (concept) jaarrekeningen.

  Minder bouwlocaties door voorzichtige gemeenten

  Na het verlies van ruim 3 miljard euro op grondexploitaties in de crisisjaren, blijken gemeenten massaal de rem te hebben gezet op de aankoop van bouwgronden. Gevolg: minder financiële risico’s, maar ook minder beschikbare bouwlocaties.
 • Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) laat onderzoeken of de schade van het ICT-fiasco met de modernisering van de zogeheten Basisregistratie Personen (BRP) misschien toch is te verhalen. Hij heeft dat woensdag toegezegd na aandringen van Kamerleden.

  Plasterk bekijkt verhalen schade ICT-fiasco

  3 reacties
  Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) laat onderzoeken of de schade van het ICT-fiasco met de modernisering van de zogeheten Basisregistratie Personen (BRP) misschien toch is te verhalen. Hij heeft dat woensdag toegezegd na aandringen van …
 • Khadija Arib neemt het eerste exemplaar van het regeerakkoord in ontvangst uit handen van informateur Gerrit Zalm.

  Regeerakkoord: simpeler ontslag en 'overheidsticket'

  Hoewel het in het regeerakkoord niet vaak specifiek over ambtenaren gaat, zijn er wel degelijk veranderingen die hen raken. Er wordt bijvoorbeeld een definitieve ‘go’ voor de normalisering van de rechtspositie gegeven. Dat betekent dat …

Vacatures

Van onze partners