of 59250 LinkedIn

Meer nieuws

 • Gemeenteraden moeten nu al nadenken over het formatieproces. Althans, als zij dat volgens sociocratische principes willen doen, waarin besluitvorming op basis van ‘consent’ centraal staat. Utrechtse Heuvelrug heeft er goede ervaringen mee.

  Nu al beginnen met de formatie

  De campagnes moeten nog beginnen, maar toch moeten gemeenteraden nu al nadenken over het formatieproces. Althans, als zij dat volgens sociocratische principes willen doen, waarin besluitvorming op basis van ‘consent’ centraal staat. Met …
 • In de strijd tegen ondermijning van het bestuur zouden volksvertegenwoordigers met criminele banden uit hun ambt gezet moeten kunnen worden. Daarvoor pleit de Noord-Hollandse commissaris van de koning Johan Remkes in zijn vrijdagmiddag uitgesproken nieuwjaarsrede.

  Ontslag volksvertegenwoordigers moet kunnen

  In de strijd tegen ondermijning van het bestuur zouden volksvertegenwoordigers met criminele banden uit hun ambt gezet moeten kunnen worden. Ook moet het mogelijk zijn om het passief kiesrecht van volksvertegenwoordigers te kunnen intrekken.
 • Het aantal wanbetalers in de Nederlandse zorg is de afgelopen jaren fors gedaald, van een piek van 325.000 in 2014 naar minder dan 250.000. Sinds de invoering van de wanbetalersregeling lag dat aantal niet zo laag.

  Minder wanbetalers in de zorg

  Reageer
  Het aantal wanbetalers in de Nederlandse zorg is de afgelopen jaren fors gedaald, van een piek van 325.000 in 2014 naar minder dan 250.000. Sinds de invoering van de wanbetalersregeling lag dat aantal niet zo laag. Volgens het ministerie van …
 • De bierfiets is nu echt verboden in delen van het centrum van Amsterdam. Dat is het gevolg van het feit dat exploitanten van de bierfiets het griffierecht voor een bodemprocedure niet hebben betaald. De Raad van State is om die reden niet eens begonnen aan de behandeling van de bodemprocedure, waarmee de voorlopige uitspraak van december vorig jaar onherroepelijk is geworden, aldus een woordvoerster.

  Bierfiets nu echt verboden in centrum Amsterdam

  Reageer
  De bierfiets is nu echt verboden in delen van het centrum van Amsterdam. Dat is het gevolg van het feit dat exploitanten van de bierfiets het griffierecht voor een bodemprocedure niet hebben betaald. De Raad van State is om die reden niet eens …
 • Het aantal incidenten op gebied van digitale informatiebeveiliging bij gemeenten is het afgelopen jaar gedaald. Dat blijkt uit het jaaroverzicht van 2017 van de Informatiebeveiligingsdienst (IBD) voor gemeenten.

  Minder ransomware-meldingen bij gemeenten

  Het aantal incidenten op gebied van digitale informatiebeveiliging bij gemeenten is het afgelopen jaar gedaald. Dat blijkt uit het jaaroverzicht van 2017 van de Informatiebeveiligingsdienst (IBD) voor gemeenten. 
 • De SGP in Amsterdam heeft voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gekozen voor een vrouw als lijsttrekker. De 24-jarige Paula Schot staat bovenaan de lijst en is daarmee momenteel de jongste lijsttrekker van de stad, laat de partij donderdag weten.

  SGP kiest jonge vrouw als lijsttrekker hoofdstad

  Reageer
  De SGP in Amsterdam heeft voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gekozen voor een vrouw als lijsttrekker. De 24-jarige Paula Schot staat bovenaan de lijst en is daarmee momenteel de jongste lijsttrekker van de stad, laat de partij donderdag weten.
 • Zeg 'klimaat' en binnen de kortste keren gaat het over reductie van CO2-uitstoot. Het is het nummer-één-thema waarvoor overheden beleid maken en waarmee ze zich profileren. En ja, natuurlijk is het verstandig de oorzaak van klimaatverandering weg te nemen, maar intussen warmt de aarde op en krijgen steden steeds vaker te maken met extreme neerslag, warmte en droogte. Wat valt daaraan te doen?

  Gras vervangt in Nijmegen het riool

  Zeg 'klimaat' en binnen de kortste keren gaat het over reductie van CO2-uitstoot. Het is het nummer-één-thema waarvoor overheden beleid maken en waarmee ze zich profileren. En ja, natuurlijk is het verstandig de oorzaak van …

Vacatures

Van onze partners