of 59250 LinkedIn

Meer nieuws

 • Volgens minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken bevestigen de uitkomsten van de enquête van Raadslid.Nu onder 1400 raadsleden dat er veel zorgen onder hen zijn over hun invloed op intergemeentelijke samenwerkingsverbanden. Ze noemt deze resultaten "herkenbaar".

  Ollongren: Zorgen raadsleden herkenbaar

  De uitkomsten van de  enquête  van Raadslid.Nu onder 1400 raadsleden zijn herkenbaar, aldus minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken. Ze bevestigen dat er veel zorgen onder raadsleden zijn over hun invloed op …
 • De bijeenkomst Kompas 2018 - Lokaal bestuur in een gepolariseerde wereld - gaat vandaag in aangepaste versie door. Dat heeft Binnenlands Bestuur besloten. De bijeenkomst in Den Bosch, waar bekend wordt gemaakt wie gekozen is tot Beste Lokale Bestuurder van Nederland, wordt ingekort.
 

  Storm: Uitreiking Beste Lokale Bestuurder gaat door

  2 reacties
  De bijeenkomst Kompas 2018 - Lokaal bestuur in een gepolariseerde wereld - gaat vandaag in aangepaste versie door. Dat heeft Binnenlands Bestuur besloten. De bijeenkomst in Den Bosch, waar bekend wordt gemaakt wie gekozen is tot Beste Lokale …
 • De minister van Binnenlandse Zaken moet wethouders en raadsleden die verdacht zijn in een strafzaak kunnen schorsen. Dat zegt burgemeester Rianne Donders van de gemeente Roermond tegen De Telegraaf.

  'Schors verdachte bestuurders'

  9 reacties
  De minister van Binnenlandse Zaken moet wethouders en raadsleden die verdacht zijn in een strafzaak kunnen schorsen. Dat zegt burgemeester Rianne Donders van de gemeente Roermond tegen De Telegraaf.
 • D66 Leiden is op zoek naar kandidaat-wethouders. Daartoe doet de partij een open oproep. Solliciteren kan tot 31 januari.

  Gezocht: kandidaat-wethouders in Leiden

  Altijd al wethouder willen worden, maar nooit lid van een politieke partij geweest en/of in de juiste netwerken gezeten? In Leiden liggen nu kansen. D66 zoekt voor de komende raadsperiode kandidaten voor het wethouderschap. Solliciteren kan tot 31 …
 • De Tweede Kamer maakt zich op voor een nieuw stapje op de lange weg die naar een gekozen burgemeester kan leiden. De Kamer voelt er wel voor uit de Grondwet te schrappen dat de regering de burgemeester en de commissaris van de Koning benoemt.

  Weg naar gekozen burgemeester definitief in geslagen

  8 reacties
  De Tweede Kamer maakt zich op voor een nieuw stapje op de lange weg die naar een gekozen burgemeester kan leiden. De Kamer voelt er wel voor uit de Grondwet te schrappen dat de regering de burgemeester en de commissaris van de Koning benoemt.
 • Brabant is naar eigen zeggen de eerste provincie die geld steekt in een gezonde leefplek voor kinderen. De Brabantse SP-gedeputeerde Johan van den Hout zegt dat groene schoolpleinen verschillende voordelen hebben. Ze zijn gezond en aantrekkelijk en zijn een plek waar kinderen en ouders ook na schooltijd graag nog zijn.

  Provincie Brabant subsidieert groen schoolplein

  2 reacties
  De provincie Noord-Brabant opent in het voorjaar een subsidieloket voor scholen die de stoeptegels van het schoolplein halen en inwisselen voor gras, bomen, struiken, bloemen en groenten. Voor de komende vier jaar stelt de provincie in totaal 1,6 …
 • Inwoners in Rotterdam hebben met 15,3 procent de grootste kans op armoede. De Gelderse gemeente Rozendaal telt van alle Nederlandse gemeenten het laagste aandeel huishoudens (2,9 procent) met een laag inkomen. In totaal hebben 590.000 huishoudens een laag inkomen; 8,2 procent van alle gezinnen loopt het risico in armoede te belanden.

  Rotterdam kent meeste armoede

  Inwoners in Rotterdam hebben met 15,3 procent de grootste kans op armoede. De Gelderse gemeente Rozendaal telt van alle Nederlandse gemeenten het laagste aandeel huishoudens (2,9 procent) met een laag inkomen. In totaal hebben 590.000 huishoudens …
 • De winkelleegstand is in 2017 voor het derde jaar op rij gedaald. Vooral grote steden en boodschappencentra aan de rand van de stad profiteren van de aantrekkende economie. In middelgrote steden en kleinere stadscentra blijft de leegstand echter nog hardnekkig en steeg die zelfs licht.

  Winkelleegstand daalt nog lang niet overal

  De winkelleegstand is in 2017 voor het derde jaar op rij gedaald. Vooral grote steden en boodschappencentra aan de rand van de stad profiteren van de aantrekkende economie. In middelgrote steden en kleinere stadscentra blijft de leegstand echter …
 • Nadat eerder maandag staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur) stelde dat ook in dit nieuwe plan de kosten zes keer hoger zijn dan de verwachte baten, verwerpt Limburg de plannen om dezelfde reden. Het Samenwerkingsverband IJzeren Rijn Midden-Limburg en de provincie Limburg vinden verder dat het nu voorgestelde tracé een flinke impact heeft op leefbaarheid en natuur. Bovendien heeft Limburg er alleen maar nadeel van.

  Limburg ziet niets in nieuw plan IJzeren Rijn

  2 reacties
  Limburg ziet niets in de nieuwste Belgische plannen voor het weer in gebruik nemen van de IJzeren Rijn. Dat is de spoorverbinding tussen Antwerpen en het Duitse Ruhrgebied. Die lijn is al sinds 1991 buiten gebruik, maar de Belgen willen het …

Vacatures

Van onze partners