of 59250 LinkedIn

Masterclass Big Data in de publieke sector

Wie gebruik maakt van de voordelen van de digitale transformatie kan beter onderbouwde beslissingen nemen. De beschikbaarheid van grote hoeveelheden data biedt vele mogelijkheden om hier inzichten uit te verkrijgen.

 

AfbeeldingOverheden kunnen hiervan de vruchten plukken, doordat met de juiste analytische informatie beter en sneller gehandeld kan worden, kosten beter inzichtelijk gemaakt en gereduceerd kunnen worden en direct kan worden gereageerd op signalen van interne en externe klanten.

 

Veel overheden zien deze potentie, maar ervaren nog te veel uitdagingen bij het inzetten van data in hun dagelijkse praktijk.

 

De Masterclass Big Data in de publieke sector geeft je inzicht wat deze ontwikkelingen betekenen voor jouw organisatie en met behulp van concrete voorbeelden krijg je handvatten om data slim te gebruiken bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

 

Tijdens de masterclass die bestaat uit 1 dag ga je actief aan de slag met de vraag ‘Op welk gebied kan data mij ondersteunen in mijn huidige werkzaamheden?’.

 

 

DOELGROEP

  • beleidsambtenaren
  • beleidsmedewerkers
  • managers
  • adviseurs
  • projectleiders

Werkzaam bij overheden, die meer kennis willen hebben van de veranderende technologische omgeving en wat dit voor hun werk betekent.

 

PROGRAMMA

Het doel van de masterclass is het creëren van bewustwording, verandering in houding/gedrag en het bieden van handvatten om met data aan de slag te gaan. Onderwerpen zijn:

 

  • Wat is een data gedreven organisatie? En welke stappen kan ik nemen in de groei naar een data gedreven overganisatie? Wat is het Capability maturity model?
  • Trends en ontwikkelingen
  • Aan welke aspecten rondom privacy dient een gemeente invulling te geven? Wat is de toegevoegde waarde van data op beleid, bedrijfsvoering en dienstverlening?
  • 'Maatschappelijk sentiment'. Hoe kijken burgers aan tegen het gebruik van data door overheden?
  • Hoe helpen visualisaties de hoeveelheden data inzichtelijk te maken?

 

PERMANENTE EDUCATIE

Deloitte Academy is een door de NBA erkende PE-instelling. Je kunt met deze masterclass in aanmerking komen voor PE-uren. Wij zijn CEDEO gecertificeerd en beschikken over een NRTO keurmerk.

Verstuur dit artikel naar Google+

 

Afbeelding

Powered by:


Afbeelding


DATUM EN LOCATIE

28 november 2017 = VOL

25 januari 2018 in het Deloitte i-Zone, Orteliuslaan 982, 3528 BD Utrecht. De masterclass start om 9:00 uur en eindigt om 17:00 uur.

 

KOSTEN

De kosten bedragen per persoon € 695,- exclusief btw. In deze kosten zijn o.a. inbegrepen: online naslagwerken, koffie/thee en een lunch.

 

Afbeelding

 

CONTACT

Deloitte Academy
Joost van der Velde, opleidingsadviseur

T: 31 (0)88 288 9333

E: nlacademy@deloitte.nl

 

Facilitator

Afbeelding

Pouya Zarbanoui

Deloitte Academy


Afbeelding

Arjen Hof

Civity