of 59232 LinkedIn

Jaarresultaat voor Amsterdams afvalbedrijf lager dan verwacht

Het resultaat voor dit jaar komt naar schatting uit op 7 miljoen euro, 12 miljoen lager dan verwacht. AEB had onder meer last van ‘operationele problemen en tegenvallende marktomstandigheden’
Reageer

Het afvalbedrijf AEB Amsterdam, dat volledig eigendom is van de gemeente, heeft de eerste helft van het jaar te maken gehad met flinke tegenvallers. Het verwachte jaarresultaat zal daarom naar verwachting 12 miljoen euro lager uitkomen dan was voorzien, liet het bedrijf dinsdag weten.

Extra onderhoud
Het resultaat voor dit jaar komt naar schatting uit op 7 miljoen euro. AEB had onder meer last van ‘operationele problemen en tegenvallende marktomstandigheden’. Zo was er extra onderhoud nodig bij een afvalenergiecentrale uit 1993, waardoor er minder elektriciteit kon worden geproduceerd.

Zachte winter
Ook zorgde de zachte winter voor minder levering van warmte en staan de prijzen van elektriciteit en teruggewonnen metalen onder druk. AEB zet afval om in warmte en elektriciteit. De warmte die bij verbranding van afval vrijkomt, wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken en woningen en bedrijven te verwarmen.

Verstuur dit artikel naar Google+