of 59250 LinkedIn

Voor het eerst Friese .frl-domeinnamen geveild

Online veilinghuis Catawiki veilt op dit moment de allereerste .frl-domeinnamen. Friesland is sinds begin dit jaar de enige provincie in Nederland met een eigen internetextensie.  Na het alom gebruikte .nl is de Friese extensie daarmee de tweede in Nederland. Tijdens de veiling komen in eerste instantie 85 .frl-domeinnamen onder de hamer, zoals vakantiehuisje.frl, baby.frl, autoverzekering.frl, bier.frl en restaurant.frl. Meest opvallende domeinnaam in de veiling is echter doutzen.frl, dat verwijst naar het Friese topmodel Doutzen Kroes. De veiling van de .frl domeinnamen duurt nog tot en met vrijdag 5 september. Voor de gelegenheid is de veiling ook online te bezoeken.  Veel .nl-domeinnamen al bezet De veiling van de premium .frl-domeinnamen kan ook voor ondernemers buiten Friesland interessant zijn, omdat veel goede .nl-domeinnamen in Nederland bezet zijn en zelden te koop worden aangeboden. Nederland kent ruim 5,5 miljoen nl-domeinnaamregistraties, wat meer is dan in bijvoorbeeld Rusland, Frankrijk en Italië.  Volgens Diana van der Valk, domeinnamenexpert bij Catawiki kan de waarde van de te veilen domeinnamen variëren van honderd euro tot aan duizenden euro's per stuk. ’Het leuke aan de veiling is dat er naast de dure topdomeinnamen zoals advocaat.frl en webxcamsex,frl ook een aantal koopjes te vinden zijn, zoals regenboog.frl of zwembad.frl. Het is bij deze domeinnamen vooral aan ondernemers zelf om in te schatten of hier een interessante website van is te maken.’  Ook .amsterdam te koop Naast de .frl veiling is er binnenkort nog een zogeheten Top Level Domeinnaam-veiling in Nederland. Vanaf vandaag is .amsterdam, de domeinextensie van onze hoofdstad, voor iedereen vrij beschikbaar. Amsterdam voegt zich daarmee in een rij van wereldsteden zoals New York en Berlijn met een eigen extensie. De veiling van .amsterdam domeinnamen zal waarschijnlijk ook veel internationale belangstelling trekken.  Bron: AutomatiseringGids

Online veilinghuis Catawiki veilt op dit moment de allereerste .frl-domeinnamen. Friesland is sinds begin dit jaar de enige provincie in Nederland met een eigen internetextensie.

Na het alom gebruikte .nl is de Friese extensie daarmee de tweede in Nederland. Tijdens de veiling komen in eerste instantie 85 .frl-domeinnamen onder de hamer, zoals vakantiehuisje.frl, baby.frl, autoverzekering.frl, bier.frl en restaurant.frl. Meest opvallende domeinnaam in de veiling is echter doutzen.frl, dat verwijst naar het Friese topmodel Doutzen Kroes. De veiling van de .frl domeinnamen duurt nog tot en met vrijdag 5 september. Voor de gelegenheid is de veiling ook online te bezoeken.

Veel .nl-domeinnamen al bezet
De veiling van de premium .frl-domeinnamen kan ook voor ondernemers buiten Friesland interessant zijn, omdat veel goede .nl-domeinnamen in Nederland bezet zijn en zelden te koop worden aangeboden. Nederland kent ruim 5,5 miljoen nl-domeinnaamregistraties, wat meer is dan in bijvoorbeeld Rusland, Frankrijk en Italië.

Volgens Diana van der Valk, domeinnamenexpert bij Catawiki kan de waarde van de te veilen domeinnamen variëren van honderd euro tot aan duizenden euro's per stuk. ’Het leuke aan de veiling is dat er naast de dure topdomeinnamen zoals advocaat.frl en webxcamsex,frl ook een aantal koopjes te vinden zijn, zoals regenboog.frl of zwembad.frl. Het is bij deze domeinnamen vooral aan ondernemers zelf om in te schatten of hier een interessante website van is te maken.’

Ook .amsterdam te koop
Naast de .frl veiling is er binnenkort nog een zogeheten Top Level Domeinnaam-veiling in Nederland. Vanaf vandaag is .amsterdam, de domeinextensie van onze hoofdstad, voor iedereen vrij beschikbaar. Amsterdam voegt zich daarmee in een rij van wereldsteden zoals New York en Berlijn met een eigen extensie. De veiling van .amsterdam domeinnamen zal waarschijnlijk ook veel internationale belangstelling trekken.

Bron: AutomatiseringGids

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners