of 59250 LinkedIn

Vertrouwen in veiligheid digid neemt af

DigiD is afgelopen jaar veel meer gebruikt dan in de voorgaande jaren, maar tegelijkertijd maken Nederlanders zich ook meer zorgen over het systeem. Het percentage gebruikers dat ‘absoluut vertrouwen’ heeft daalt van 27 naar 18 procent.   Tevredenheid neemt toe Het gedaalde vertrouwen blijkt uit een rapport van I&O Research. genaamd ' De kwaliteit van de overheidsdienstverlening 2014.' Meer dan de helft van tienduizend ondervraagde burgers en ondernemers maakt gebruik van DigiD. In 2013 was dat percentage nog 38 procent. De tevredenheid over het identiteitsverificatiesysteem is gestegen, maar tegelijkertijd nemen de zorgen over de veiligheid ervan toe. Het percentage burgers dat ‘absoluut’ vertrouwen heeft in DigiD daalde met bijna 10 procent naar 18 procent.  Veiligheid onbetrouwbaarder Zo’n 95 procent van de ondervraagde burgers zegt bekend te zijn met DigiD, dat is nagenoeg gelijk aan een jaar eerder. Het aantal mensen dat DigiD gebruikt is echter toegenomen met 14 procent.  DigiD krijgt van de ondervraagden een gemiddeld rapportcijfers van 7,3, terwijl dit in 2013 nog een 6,9 was. Op het gebied van veiligheid is de achting van de burgers minder hoog geworden. Slecht 18 procent vindt het systeem ‘absoluut betrouwbaar’, terwijl dit percentage vorig jaar nog 27 procent bedroeg. De groep mensen die geen of weinig vertrouwen heeft in het systeem nam met 4 procent toe naar 27 procent.  Bron: Binnenlands Bestuur

DigiD is afgelopen jaar veel meer gebruikt dan in de voorgaande jaren, maar tegelijkertijd maken Nederlanders zich ook meer zorgen over het systeem. Het percentage gebruikers dat ‘absoluut vertrouwen’ heeft daalt van 27 naar 18 procent.

Tevredenheid neemt toe
Het gedaalde vertrouwen blijkt uit een rapport van I&O Research. genaamd 'De kwaliteit van de overheidsdienstverlening 2014.' Meer dan de helft van tienduizend ondervraagde burgers en ondernemers maakt gebruik van DigiD. In 2013 was dat percentage nog 38 procent. De tevredenheid over het identiteitsverificatiesysteem is gestegen, maar tegelijkertijd nemen de zorgen over de veiligheid ervan toe. Het percentage burgers dat ‘absoluut’ vertrouwen heeft in DigiD daalde met bijna 10 procent naar 18 procent.

Veiligheid onbetrouwbaarder
Zo’n 95 procent van de ondervraagde burgers zegt bekend te zijn met DigiD, dat is nagenoeg gelijk aan een jaar eerder. Het aantal mensen dat DigiD gebruikt is echter toegenomen met 14 procent.  DigiD krijgt van de ondervraagden een gemiddeld rapportcijfers van 7,3, terwijl dit in 2013 nog een 6,9 was. Op het gebied van veiligheid is de achting van de burgers minder hoog geworden. Slecht 18 procent vindt het systeem ‘absoluut betrouwbaar’, terwijl dit percentage vorig jaar nog 27 procent bedroeg. De groep mensen die geen of weinig vertrouwen heeft in het systeem nam met 4 procent toe naar 27 procent.

Bron: Binnenlands Bestuur

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners