of 59250 LinkedIn

Raadslid: hack ons a.u.b.

Het klinkt als een riskante uitdaging, de oproep die raadslid Vic van Dijk (D66) van de gemeente Enschede doet. Om de website op alle lekken en foutjes te testen vraagt hij ethische hackers of die de zwakke plekken in de gemeentewebsite kan vinden. Privacygevoelige gegevens Van Dijk stelt verder vragen aan het college over de veiligheid van de privacygevoelige gegevens van de burgers. Hij maakt zich zorgen over bescherming daarvan tegen hackers met kwaadwillende bedoelingen.  Beloning De gemeente Apeldoorn deed onlangs ook al een dergelijke oproep. Die beloont hackers met 300 euro wanneer zij een beveiligingslek ontdekken in de digitale systemen van de gemeente. Er zijn wel een aantal regels aan het nieuwe beloningssysteem verbonden.  Klokkenluidersregeling In de ‘digitale klokkenluidersregeling’ van de gemeente valt te lezen dat er een financiële vergoeding tegenover het melden van een beveiligingslek staat, afhankelijk van de ernst van het lek en de kwaliteit van de melding. Deze regeling gaat vandaag in werking, zo bevestigt een woordvoerder van gemeente Apeldoorn. De gemeente hoopt profijt te halen uit de vaardigheden van hackers. Apeldoorn wil met geld hackers motiveren om lekken te vinden en deze aan te geven. De hackers mogen de gegevens van medewerkers daarbij niet beschadigen, maar alleen blootleggen. Bron: Binnenlands Bestuur

Het klinkt als een riskante uitdaging, de oproep die raadslid Vic van Dijk (D66) van de gemeente Enschede doet. Om de website op alle lekken en foutjes te testen vraagt hij ethische hackers of die de zwakke plekken in de gemeentewebsite kan vinden.

Privacygevoelige gegevens
Van Dijk stelt verder vragen aan het college over de veiligheid van de privacygevoelige gegevens van de burgers. Hij maakt zich zorgen over bescherming daarvan tegen hackers met kwaadwillende bedoelingen.

Beloning
De gemeente Apeldoorn deed onlangs ook al een dergelijke oproep. Die beloont hackers met 300 euro wanneer zij een beveiligingslek ontdekken in de digitale systemen van de gemeente. Er zijn wel een aantal regels aan het nieuwe beloningssysteem verbonden.

Klokkenluidersregeling
In de ‘digitale klokkenluidersregeling’ van de gemeente valt te lezen dat er een financiële vergoeding tegenover het melden van een beveiligingslek staat, afhankelijk van de ernst van het lek en de kwaliteit van de melding. Deze regeling gaat vandaag in werking, zo bevestigt een woordvoerder van gemeente Apeldoorn. De gemeente hoopt profijt te halen uit de vaardigheden van hackers. Apeldoorn wil met geld hackers motiveren om lekken te vinden en deze aan te geven. De hackers mogen de gegevens van medewerkers daarbij niet beschadigen, maar alleen blootleggen.

Bron: Binnenlands Bestuur

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners