of 59232 LinkedIn

Operatie NUP en FAMO organiseren regiosessies Basis op orde

De bijeenkomsten vinden plaats in oktober en november en zijn gericht op afdelingshoofden, werkzaam bij gemeenten, met informatievoorziening in hun portefeuille.  Centraal op het programma staat een simulatiegame over de uitdagingen rondom de decentralisaties in het sociaal domein. Simulatiegame Deelnemers krijgen tijdens de simulatiegame een aantal uitvoeringsdilemma’s voorgeschoteld die zich na 1 januari 2015 kunnen voordoen. Voorbeelden van vraagstukken die aan bod kunnen komen, zijn:  •Waar zit de zorgvraag in mijn gemeente? En hoe lever ik de juiste zorg?  •Hoe houd ik grip op de kosten? Welke informatie heb ik (nodig) om hier op te kunnen sturen?  •Hoe zorg ik dat ik niets mis, tijdig de juiste informatie combineer zonder privacy te schenden?  •Hoe kan ik proberen tijdig in te grijpen in multi-probleem situaties? En als het escaleert: kan ik dan aantonen dat ik tijdig de goede dingen gedaan heb?   Het belangrijkste doel van de simulatiegame is het voorbereiden op de dilemma’s die zich kunnen voordoen en de gevolgen daarvan voor de inrichting van de informatievoorziening. Per dilemma kunnen de deelnemers adviseurs raadplegen met uiteenlopende visies. Na afloop van de game worden de dilemma’s onder begeleiding besproken. Er is daarbij veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen. Deelnemers gaan naar huis met een concrete actielijst voor de eigen organisatie. Lees meer
Reageer

De bijeenkomsten vinden plaats in oktober en november en zijn gericht op afdelingshoofden, werkzaam bij gemeenten, met informatievoorziening in hun portefeuille. Centraal op het programma staat een simulatiegame over de uitdagingen rondom de decentralisaties in het sociaal domein.

Simulatiegame
Deelnemers krijgen tijdens de simulatiegame een aantal uitvoeringsdilemma’s voorgeschoteld die zich na 1 januari 2015 kunnen voordoen. Voorbeelden van vraagstukken die aan bod kunnen komen, zijn:
 •Waar zit de zorgvraag in mijn gemeente? En hoe lever ik de juiste zorg?
 •Hoe houd ik grip op de kosten? Welke informatie heb ik (nodig) om hier op te kunnen sturen?
 •Hoe zorg ik dat ik niets mis, tijdig de juiste informatie combineer zonder privacy te schenden?
 •Hoe kan ik proberen tijdig in te grijpen in multi-probleem situaties? En als het escaleert: kan ik dan aantonen dat ik tijdig de goede dingen gedaan heb?
 
Het belangrijkste doel van de simulatiegame is het voorbereiden op de dilemma’s die zich kunnen voordoen en de gevolgen daarvan voor de inrichting van de informatievoorziening. Per dilemma kunnen de deelnemers adviseurs raadplegen met uiteenlopende visies. Na afloop van de game worden de dilemma’s onder begeleiding besproken. Er is daarbij veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen. Deelnemers gaan naar huis met een concrete actielijst voor de eigen organisatie.

Lees meer


Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners