of 59221 LinkedIn

Nieuwe editie Open Data Estafette: Smart Cities

Veel uitdagingen in onze steden zijn op te lossen met nieuwe technologie.  Open data zijn hiervoor een essentiële grondstof. Op 6 november staat BINK36 in Den Haag in het teken van open data en Smart Cities. Mensen uit het bedrijfsleven, het onderwijs, de zorg, overheden, maar ook van brancheorganisaties en belangenverenigingen bundelen hun (denk)kracht over de vraag hoe open data ons kunnen helpen de uitdagingen waar onze maatschappij voor staat aan te pakken. Hoe kunnen we langer thuis blijven wonen? Hoe verloopt een dagje strand zonder problemen? Of hoe weten we hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit in onze straat? Dat open data heel handig zijn bij het beantwoorden van dit soort maatschappelijke vragen wordt steeds vaker bewezen. Toegang tot open datasets helpen ons files te omzeilen, zorg op maat te bieden en CO2 emissies te verminderen. Nieuwe (informatie)diensten helpen ons om ons leven prettiger te maken en onze steden slimmer.  Bovendien bieden ze ondernemers nieuwe business kansen. Fris je kennis op over Smart Cities, verdiep je in open data en neem een stapel concrete toepassingen en goede voorbeelden mee terug naar je eigen organisatie! Het programma biedt voor ieder wat wils, van de doorgewinterde open data expert tot de nieuweling die net met open data aan de slag gaat. Lees meer
Reageer

Veel uitdagingen in onze steden zijn op te lossen met nieuwe technologie. Open data zijn hiervoor een essentiële grondstof. Op 6 november staat BINK36 in Den Haag in het teken van open data en Smart Cities. Mensen uit het bedrijfsleven, het onderwijs, de zorg, overheden, maar ook van brancheorganisaties en belangenverenigingen bundelen hun (denk)kracht over de vraag hoe open data ons kunnen helpen de uitdagingen waar onze maatschappij voor staat aan te pakken.

Hoe kunnen we langer thuis blijven wonen? Hoe verloopt een dagje strand zonder problemen? Of hoe weten we hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit in onze straat?

Dat open data heel handig zijn bij het beantwoorden van dit soort maatschappelijke vragen wordt steeds vaker bewezen. Toegang tot open datasets helpen ons files te omzeilen, zorg op maat te bieden en CO2 emissies te verminderen. Nieuwe (informatie)diensten helpen ons om ons leven prettiger te maken en onze steden slimmer.  Bovendien bieden ze ondernemers nieuwe business kansen.

Fris je kennis op over Smart Cities, verdiep je in open data en neem een stapel concrete toepassingen en goede voorbeelden mee terug naar je eigen organisatie! Het programma biedt voor ieder wat wils, van de doorgewinterde open data expert tot de nieuweling die net met open data aan de slag gaat.

Lees meer

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners