of 59232 LinkedIn

Nederlandse digitale overheid in VN-kopgroep

Wereldwijd gezien doet de Nederlandse digitale overheid het zeer goed – als het om e-participatie gaat zelfs het best. Dit blijkt uit onderzoek van de Verenigde Naties (UN E-Government Survey 2014). De VN monitoren sinds 2003 de ontwikkelingen op het gebied van digitale overheid in 193 VN-lidstaten. Het gaat dan bijvoorbeeld om digitaal contact tussen burger en overheid, digitale dienstverlening, het online beschikbaar stellen van overheidsinformatie en het gebruik van social media.   Nederland staat op de vijfde plaats van de wereldwijde ranglijst van beste digitale overheid. Zuid-Korea voert de lijst aan. Binnen Europa doet alleen Frankrijk het beter dan Nederland. In andere VN-lidstaten zijn er nog grote stappen te zetten op het gebied van digitalisering van de overheid. Hoewel inmiddels alle 193 lidstaten over een nationale website beschikken (in 2003 waren 18 lidstaten nog niet online), gebruiken nog maar 118 lidstaten social media. Het gebruik van social media is echter met vijftig procent toegenomen sinds 2012 en het aantal landen met mobiele apps en portals is verdubbeld naar bijna 50 landen. Lees meer
Reageer

Wereldwijd gezien doet de Nederlandse digitale overheid het zeer goed – als het om e-participatie gaat zelfs het best. Dit blijkt uit onderzoek van de Verenigde Naties (UN E-Government Survey 2014). De VN monitoren sinds 2003 de ontwikkelingen op het gebied van digitale overheid in 193 VN-lidstaten. Het gaat dan bijvoorbeeld om digitaal contact tussen burger en overheid, digitale dienstverlening, het online beschikbaar stellen van overheidsinformatie en het gebruik van social media.
 
Nederland staat op de vijfde plaats van de wereldwijde ranglijst van beste digitale overheid. Zuid-Korea voert de lijst aan. Binnen Europa doet alleen Frankrijk het beter dan Nederland. In andere VN-lidstaten zijn er nog grote stappen te zetten op het gebied van digitalisering van de overheid. Hoewel inmiddels alle 193 lidstaten over een nationale website beschikken (in 2003 waren 18 lidstaten nog niet online), gebruiken nog maar 118 lidstaten social media. Het gebruik van social media is echter met vijftig procent toegenomen sinds 2012 en het aantal landen met mobiele apps en portals is verdubbeld naar bijna 50 landen.

Lees meer

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners