of 59221 LinkedIn

Nederland 2e plaats Europese egovernment statistieken

De Europese Commissie heeft een nieuwe index gepubliceerd over de digitale staat van Europa. Hierbij is ook specifieke aandacht voor de ontwikkeling van de digitale overheid. In de EU index voor egovernment is gekeken naar het gebruik van digitale formulieren door burgers, voorinvulling van formulieren op basis van authentieke bronnen, beschikbaarheid van digitale diensten rond levensgebeurtenissen en aanbod van open data.   De huidige positie bevestigt dat Nederland bij de koplopers van Europa behoort. Dit past bij de ambities van het kabinet om de digitale overheid te realiseren. Denemarken staat bovenaan in de ranking. Lees meer   Link naar het rapport
Reageer

De Europese Commissie heeft een nieuwe index gepubliceerd over de digitale staat van Europa. Hierbij is ook specifieke aandacht voor de ontwikkeling van de digitale overheid.

In de EU index voor egovernment is gekeken naar het gebruik van digitale formulieren door burgers, voorinvulling van formulieren op basis van authentieke bronnen, beschikbaarheid van digitale diensten rond levensgebeurtenissen en aanbod van open data.
 
De huidige positie bevestigt dat Nederland bij de koplopers van Europa behoort. Dit past bij de ambities van het kabinet om de digitale overheid te realiseren. Denemarken staat bovenaan in de ranking.


Lees meer  

Link naar het rapport

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners