of 59250 LinkedIn

Miljoenste rijbewijs met chip uitgegeven

In minder dan een jaar tijd zijn er meer dan een miljoen rijbewijzen met chip uitgegeven in Nederland, meldt de RWD. Met de uitgifte van het rijbewijs met chip is op 14 november 2014 begonnen. Het kaartmodel bestaat sinds 2006, daarvoor ging het nog om een papieren model. Nederland kent ruim 11,9 miljoen rijbewijzen, waarvan 10, 98 miljoen op cardformaat en nog 942.103 als papieren model.   Diverse echtheidskenmerken  Op het huidige model rijbewijs met chip staan echtheidskenmerken als een hologram, een zogeheten clear window en reliëf. De chip is vanaf de buitenkant niet te zien. Op de chip staan dezelfde gegevens als op het rijbewijs. Het uitlezen van de chip lukt alleen met behulp van de zogenaamde Machine Readable Zone (MRZ) of met de QR-code die op het rijbewijs staan. De chip is beveiligd tegen het op afstand uitlezen.   Chip uitlezen met NFC  Rijbewijshouders met een telefoon voorzien van NFC-mogelijkheid kunnen de chip van hun eigen rijbewijs uitlezen. Met de app 'RDW rijbewijs' kan iedereen bekijken hoe de belangrijkste echtheidskenmerken werken.   Het miljoenste rijbewijs met chip is vandaag in de gemeente Pijnacker-Nootdorp uitgereikt aan mevrouw De Weyer.  Bron: Automatiseringgids

In minder dan een jaar tijd zijn er meer dan een miljoen rijbewijzen met chip uitgegeven in Nederland, meldt de RWD.

Met de uitgifte van het rijbewijs met chip is op 14 november 2014 begonnen. Het kaartmodel bestaat sinds 2006, daarvoor ging het nog om een papieren model. Nederland kent ruim 11,9 miljoen rijbewijzen, waarvan 10, 98 miljoen op cardformaat en nog 942.103 als papieren model.

Diverse echtheidskenmerken
Op het huidige model rijbewijs met chip staan echtheidskenmerken als een hologram, een zogeheten clear window en reliëf. De chip is vanaf de buitenkant niet te zien. Op de chip staan dezelfde gegevens als op het rijbewijs. Het uitlezen van de chip lukt alleen met behulp van de zogenaamde Machine Readable Zone (MRZ) of met de QR-code die op het rijbewijs staan. De chip is beveiligd tegen het op afstand uitlezen.

Chip uitlezen met NFC
Rijbewijshouders met een telefoon voorzien van NFC-mogelijkheid kunnen de chip van hun eigen rijbewijs uitlezen. Met de app 'RDW rijbewijs' kan iedereen bekijken hoe de belangrijkste echtheidskenmerken werken.

Het miljoenste rijbewijs met chip is vandaag in de gemeente Pijnacker-Nootdorp uitgereikt aan mevrouw De Weyer.

Bron: Automatiseringgids

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners