of 59232 LinkedIn

Jaarcongres communicatie overheid 'Dringt de digitale dialoog door?'

Maatschappelijke trends maken het vak overheidscommunicatie uitdagend.  Budgetten krimpen en er moet meer met minder gedaan worden. Online communicatie en social media bieden hierin vele nieuwe mogelijkheden. Digitalisering maakt efficiëntere dienstverlening en self service mogelijk, maar de relatie met burgers verandert ingrijpend. Burgers verwachten een nieuwe aanpak van overheidscommunicatie die digitaal én menselijk is. De overheid van de toekomst luistert, praat met de burger en gaat in dialoog. Op het Jaarcongres Communicatie Overheid gaan we in op de digitale dialoog en andere relevante trends voor communicatieprofessionals bij de overheid. Belangrijke vragen die aan de orde komen zijn: Wat zijn de eisen aan een eigentijdse overheidscommunicatie?  Hoe gaan we om met trends als glazen huis, horizontalisering, de emotiemaatschappij en datamining? Hoe realiseren we als overheid de meeste impact met communicatie? Digitaal en menselijk: hoe zijn we een toegankelijke en aanspreekbare overheid?  Dagvoorzitter Marijke Roskam , journaliste bij BNR, zal de dag in goede banen leiden. Onze eerste spreker Alex Brenninkmeijer , vm. Nationaal Ombudsman, zal u uitdagen op hoe we als overheid het meest bereiken. Otto Thors , hoofdredacteur InGovernment zal u meenemen in de laatste online communicatietrends. Julie Clément , directeur communicatie, informatie en externe relaties van het Vlaams Parlement, zal ingaan op wat het inhoudt om van een informerende naar een luisterende en converserende overheid te gaan. Betteke van Ruler , em. hoogleraar communicatie, houdt u voor hoe je als overheid meer impact met communicatie kan realiseren. Meer weten? Kijk dan verder op de site voor het programma en de sprekers. Tot 22 mei profiteert u van de vroegboekkorting, dus meld u nu aan voor het Jaarcongres Communicatie Overheid op dinsdag 30 juni 2015 in het prachtige TivoliVredenburg te Utrecht.  Graag tot ziens!
Reageer

Maatschappelijke trends maken het vak overheidscommunicatie uitdagend.  Budgetten krimpen en er moet meer met minder gedaan worden. Online communicatie en social media bieden hierin vele nieuwe mogelijkheden. Digitalisering maakt efficiëntere dienstverlening en self service mogelijk, maar de relatie met burgers verandert ingrijpend. Burgers verwachten een nieuwe aanpak van overheidscommunicatie die digitaal én menselijk is. De overheid van de toekomst luistert, praat met de burger en gaat in dialoog.

Op het Jaarcongres Communicatie Overheid gaan we in op de digitale dialoog en andere relevante trends voor communicatieprofessionals bij de overheid.

Belangrijke vragen die aan de orde komen zijn:

  • Wat zijn de eisen aan een eigentijdse overheidscommunicatie? 
  • Hoe gaan we om met trends als glazen huis, horizontalisering, de emotiemaatschappij en datamining?
  • Hoe realiseren we als overheid de meeste impact met communicatie?
  • Digitaal en menselijk: hoe zijn we een toegankelijke en aanspreekbare overheid? 

Dagvoorzitter Marijke Roskam, journaliste bij BNR, zal de dag in goede banen leiden. Onze eerste spreker Alex Brenninkmeijer, vm. Nationaal Ombudsman, zal u uitdagen op hoe we als overheid het meest bereiken. Otto Thors, hoofdredacteur InGovernment zal u meenemen in de laatste online communicatietrends. Julie Clément, directeur communicatie, informatie en externe relaties van het Vlaams Parlement, zal ingaan op wat het inhoudt om van een informerende naar een luisterende en converserende overheid te gaan. Betteke van Ruler, em. hoogleraar communicatie, houdt u voor hoe je als overheid meer impact met communicatie kan realiseren.

Meer weten?
Kijk dan verder op de site voor het programma en de sprekers. Tot 22 mei profiteert u van de vroegboekkorting, dus meld u nu aan voor het Jaarcongres Communicatie Overheid op dinsdag 30 juni 2015 in het prachtige TivoliVredenburg te Utrecht. 

Graag tot ziens!

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners