of 59232 LinkedIn

Gamification: Online Dienstverlening, maar dan leuk

Hawaii gebruik game-technieken om online dienstverlening te verbeteren.  Het element 'fun' is elementair en samen met de user experience de sleutel tot succes. Games en overheid is niet een combinatie die al heel gebruikelijk is. Bij de overheid kom je voor serieuze zaken, die serieus en volgens de afgesproken regels en protocollen worden afgehandeld. Geen tijd voor spelletjes.   Op Hawaii denken ze daar inmiddels anders over. Omdenken wordt dat tegenwoordig hier genoemd. Hoe betrek je een burger meer bij je website, wat is zijn/haar verwachtingen en hoe kan de burger online verder worden geholpen. Het resultaat: 'the only government website that loves you'. Maar die liefde kwam niet vanzelf. Lees meer
Reageer

Hawaii gebruik game-technieken om online dienstverlening te verbeteren. Het element 'fun' is elementair en samen met de user experience de sleutel tot succes.

Games en overheid is niet een combinatie die al heel gebruikelijk is. Bij de overheid kom je voor serieuze zaken, die serieus en volgens de afgesproken regels en protocollen worden afgehandeld. Geen tijd voor spelletjes.
 
Op Hawaii denken ze daar inmiddels anders over. Omdenken wordt dat tegenwoordig hier genoemd. Hoe betrek je een burger meer bij je website, wat is zijn/haar verwachtingen en hoe kan de burger online verder worden geholpen. Het resultaat: 'the only government website that loves you'. Maar die liefde kwam niet vanzelf.

Lees meer


Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners