of 59232 LinkedIn

Discussie over maatschappij en rol overheid barst los op omooc

De discussie over waar de overheid van is, vinden wij belangrijk.  Omdat het iedereen raakt: of het nu gaat over zorg, veiligheid en ontwikkeling voor jezelf of dat het systeem nog werkt. De overheid kan altijd beter, zoals overal innovatie nodig is. Er is veel kennis en er zijn veel ideeën over hoe dit dan of anders moet. De discussie over waar de overheid van is, kan beter worden als de kennis en ideeën hierover toegankelijk(er) worden. Daarom lanceren wij omooc met online colleges over het functioneren van de overheid, en organiseren we Google hangouts om hierover in gesprek te gaan.  Vanaf 28 augustus komt acht weken lang elke donderdag om 12.00 uur een nieuw 15 minuten durend college online op omooc.nl . Online colleges gericht op bestuurders en professionals met frisse inzichten over ‘waar is de overheid van?’ door o.a. Martijn Aslander  (professioneel lifehacker en verbinder van mensen, informatie en ideeën), Kim Putters (SCP), Jos van der Lans (cultuurpsycholoog en voormalig Eerste Kamerlid, Albert Jan Kruiter (mede-oprichter Instituut voor Publieke Waarden, Mark Hillen (directeur Social Enterprise NL), Chris Sigaloff (directeur Kennisland) en Sadik Harchaoui (voorzitter RMO). Zij geven colleges over uiteenlopende onderwerpen als decentralisaties, andere financiering van maatschappelijke vraagstukken en innovatie. Martijn Aslander zal op 28 augustus de spits afbijten. Aslander voorziet het einde van bijna alle grote overheidsorganisaties binnen een jaartje of tien. Maar volgens Aslander is dat niet erg. Wat hij daar precies mee bedoelt, legt hij uit in zijn college. Over Omooc Mooc staat voor massive open online course en is een digitaal alternatief voor congressen en opleidingen. Deelnemers kunnen in hun eigen tijd en in hun eigen tempo deelnemen aan de online colleges. Het online college kan namelijk altijd terug gekeken worden. Omooc.nl richt zich specifiek op de overheid en  is ‘dé oplossing voor bestuurders en managers’ om zich in korte tijd op de hoogte te stellen van nieuwe inzichten en veranderingen in de publieke sector. Deelnemers kunnen hun visie en kennis delen met anderen in een interactieve omgeving. Als bonus bieden wij speciale live momenten aan waarop deelnemers met sprekers de discussie aan kunnen gaan en vragen kunnen stellen.
Reageer

De discussie over waar de overheid van is, vinden wij belangrijk. Omdat het iedereen raakt: of het nu gaat over zorg, veiligheid en ontwikkeling voor jezelf of dat het systeem nog werkt. De overheid kan altijd beter, zoals overal innovatie nodig is. Er is veel kennis en er zijn veel ideeën over hoe dit dan of anders moet. De discussie over waar de overheid van is, kan beter worden als de kennis en ideeën hierover toegankelijk(er) worden. Daarom lanceren wij omooc met online colleges over het functioneren van de overheid, en organiseren we Google hangouts om hierover in gesprek te gaan. 

Vanaf 28 augustus komt acht weken lang elke donderdag om 12.00 uur een nieuw 15 minuten durend college online op omooc.nl. Online colleges gericht op bestuurders en professionals met frisse inzichten over ‘waar is de overheid van?’ door o.a. Martijn Aslander  (professioneel lifehacker en verbinder van mensen, informatie en ideeën), Kim Putters (SCP), Jos van der Lans (cultuurpsycholoog en voormalig Eerste Kamerlid, Albert Jan Kruiter (mede-oprichter Instituut voor Publieke Waarden, Mark Hillen (directeur Social Enterprise NL), Chris Sigaloff (directeur Kennisland) en Sadik Harchaoui (voorzitter RMO). Zij geven colleges over uiteenlopende onderwerpen als decentralisaties, andere financiering van maatschappelijke vraagstukken en innovatie.

Martijn Aslander zal op 28 augustus de spits afbijten. Aslander voorziet het einde van bijna alle grote overheidsorganisaties binnen een jaartje of tien. Maar volgens Aslander is dat niet erg. Wat hij daar precies mee bedoelt, legt hij uit in zijn college.

Over Omooc
Mooc staat voor massive open online course en is een digitaal alternatief voor congressen en opleidingen. Deelnemers kunnen in hun eigen tijd en in hun eigen tempo deelnemen aan de online colleges. Het online college kan namelijk altijd terug gekeken worden. Omooc.nl richt zich specifiek op de overheid en  is ‘dé oplossing voor bestuurders en managers’ om zich in korte tijd op de hoogte te stellen van nieuwe inzichten en veranderingen in de publieke sector. Deelnemers kunnen hun visie en kennis delen met anderen in een interactieve omgeving. Als bonus bieden wij speciale live momenten aan waarop deelnemers met sprekers de discussie aan kunnen gaan en vragen kunnen stellen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners