of 59250 LinkedIn

CDA vraagt debat aan over ICT-drama bij SVB

Uit een uitzending van Zembla blijkt dat de SVB 43 miljoen euro heeft gestoken in de ontwikkeling van het zogeheten Multi Regelingen Systeem, maar dat het systeem geen moment heeft gefunctioneerd. Het CDA wil daarom een debat.   Het CDA heeft een debat aangevraagd over de mislukte invoering van een computersysteem bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB). 'Het gaat over onvoorstelbaar veel belastinggeld. We hebben dit al eerder gezien bij het UWV in 2006. Het ergste is: de overheid leert niet', aldus CDA-Kamerlid Mona Keijzer woensdag in De Nieuws BV (NPO1).  Kritische geluiden Uit een uitzending van Zembla blijkt dat de SVB 43 miljoen euro heeft gestoken in de ontwikkeling van het zogeheten Multi Regelingen Systeem, maar dat het systeem geen moment heeft gefunctioneerd. Ook werd de SVB-manager die het project begeleidde, betaald door de ontwikkelaar van het systeem, het Franse ICT-bedrijf Capgemini. Kritische geluiden over die gang van zaken binnen de SVB werden de kop ingedrukt, aldus Zembla.  Stekker eruit Het softwaresysteem werd ontwikkeld voor de uitbetaling van onder meer kinderbijslag en AOW. Het moest een flinke besparing opleveren. Maar de SVB trok er vorig jaar de stekker uit na een tussenrapportage van twee externe deskundigen. Zij concludeerden dat het systeem te ingewikkeld en te groot was. Mogelijk kunnen delen van het systeem alsnog worden gebruikt.   Bron: ANP
Reageer

Uit een uitzending van Zembla blijkt dat de SVB 43 miljoen euro heeft gestoken in de ontwikkeling van het zogeheten Multi Regelingen Systeem, maar dat het systeem geen moment heeft gefunctioneerd. Het CDA wil daarom een debat.

Het CDA heeft een debat aangevraagd over de mislukte invoering van een computersysteem bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB). 'Het gaat over onvoorstelbaar veel belastinggeld. We hebben dit al eerder gezien bij het UWV in 2006. Het ergste is: de overheid leert niet', aldus CDA-Kamerlid Mona Keijzer woensdag in De Nieuws BV (NPO1).

Kritische geluiden
Uit een uitzending van Zembla blijkt dat de SVB 43 miljoen euro heeft gestoken in de ontwikkeling van het zogeheten Multi Regelingen Systeem, maar dat het systeem geen moment heeft gefunctioneerd. Ook werd de SVB-manager die het project begeleidde, betaald door de ontwikkelaar van het systeem, het Franse ICT-bedrijf Capgemini. Kritische geluiden over die gang van zaken binnen de SVB werden de kop ingedrukt, aldus Zembla.

Stekker eruit
Het softwaresysteem werd ontwikkeld voor de uitbetaling van onder meer kinderbijslag en AOW. Het moest een flinke besparing opleveren. Maar de SVB trok er vorig jaar de stekker uit na een tussenrapportage van twee externe deskundigen. Zij concludeerden dat het systeem te ingewikkeld en te groot was. Mogelijk kunnen delen van het systeem alsnog worden gebruikt.

Bron: ANP

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners