of 59232 LinkedIn

Campagne iBewustzijn Overheid en Rijk van start!

Maandag 27 oktober is de campagne iBewustzijn gestart, tijdens de Alert Online weken van 27 oktober tot en met 6 november.  Met de campagne willen gemeenten, provincies, waterschappen, Rijksoverheid en ZBO’s hun medewerkers zoveel mogelijk stimuleren en ondersteunen in het ontwikkelen van het bewustzijn omtrent informatieveiligheid.   Overheden staan voor grote uitdagingen op het gebied van informatieveiligheid. Zeker nu de landelijke politiek digitale overheidsdienstverlening als speerpunt heeft gekozen.  Ook de technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat we op een andere manier omgaan met informatie. Zo werken we steeds meer tijd-, plaats- en apparaatonafhankelijk.   Bij deze vrijheden horen ook nieuwe verantwoordelijkheden. Burgers en bedrijven moeten erop kunnen vertrouwen dat de overheid zorgvuldig met informatie omgaat en deze goed beveiligt. Daarom zijn de campagne  iBewustzijn Overheid en iBewustzijn Rijk opgezet. iBewustzijn Overheid is gebaseerd op de materialen van iBewustzijn Rijk. De onderdelen van deze campagne zijn in een interdepartementaal programma samengesteld. Na een pilottraject is de campagne iBewustzijn Rijk doorvertaald en geschikt gemaakt voor provincies, waterschappen en gemeenten: iBewustzijn Overheid. De campagne bestaat uit een informatieve website, een e-learning omgeving (vier modules en toetsen), workshops en een uitgebreid communicatiepakket. Daarnaast is ook de app iVeiligheid beschikbaar gesteld (te downloaden via de App store en Google Play store).   In 2014 en 2015 wordt iBewustzijn gefaseerd onder de aandacht gebracht bij de medewerkers van gemeenten, provincies, waterschappen (iBewustzijn Overheid), Rijksoverheid en ZBO’s  (iBewustzijn Rijk). Tijdens de Alert Online weken van 27 oktober tot en met 6 november 2014 gaan verschillende organisaties al van start met de campagne. Dit momentum is gekozen om maximaal te profiteren van de brede aandacht voor informatieveiligheid die dan wordt gegenereerd. Zo stimuleren we  overheidsorganisaties om ook binnen hun eigen organisatie op alle niveaus aandacht te vragen voor informatieveiligheid.   De campagne iBewustzijn is mogelijk gemaakt door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en  de Taskforce Bestuur en Informatieveiligheid Dienstverlening.   Meer lezen over iBewustzijn Overheid? Kijk op de website
Reageer

Maandag 27 oktober is de campagne iBewustzijn gestart, tijdens de Alert Online weken van 27 oktober tot en met 6 november. Met de campagne willen gemeenten, provincies, waterschappen, Rijksoverheid en ZBO’s hun medewerkers zoveel mogelijk stimuleren en ondersteunen in het ontwikkelen van het bewustzijn omtrent informatieveiligheid.
 
Overheden staan voor grote uitdagingen op het gebied van informatieveiligheid. Zeker nu de landelijke politiek digitale overheidsdienstverlening als speerpunt heeft gekozen.  Ook de technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat we op een andere manier omgaan met informatie. Zo werken we steeds meer tijd-, plaats- en apparaatonafhankelijk.
 
Bij deze vrijheden horen ook nieuwe verantwoordelijkheden. Burgers en bedrijven moeten erop kunnen vertrouwen dat de overheid zorgvuldig met informatie omgaat en deze goed beveiligt. Daarom zijn de campagne  iBewustzijn Overheid en iBewustzijn Rijk opgezet. iBewustzijn Overheid is gebaseerd op de materialen van iBewustzijn Rijk. De onderdelen van deze campagne zijn in een interdepartementaal programma samengesteld. Na een pilottraject is de campagne iBewustzijn Rijk doorvertaald en geschikt gemaakt voor provincies, waterschappen en gemeenten: iBewustzijn Overheid.
De campagne bestaat uit een informatieve website, een e-learning omgeving (vier modules en toetsen), workshops en een uitgebreid communicatiepakket. Daarnaast is ook de app iVeiligheid beschikbaar gesteld (te downloaden via de App store en Google Play store).
 
In 2014 en 2015 wordt iBewustzijn gefaseerd onder de aandacht gebracht bij de medewerkers van gemeenten, provincies, waterschappen (iBewustzijn Overheid), Rijksoverheid en ZBO’s  (iBewustzijn Rijk). Tijdens de Alert Online weken van 27 oktober tot en met 6 november 2014 gaan verschillende organisaties al van start met de campagne. Dit momentum is gekozen om maximaal te profiteren van de brede aandacht voor informatieveiligheid die dan wordt gegenereerd. Zo stimuleren we  overheidsorganisaties om ook binnen hun eigen organisatie op alle niveaus aandacht te vragen voor informatieveiligheid.
 
De campagne iBewustzijn is mogelijk gemaakt door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en  de Taskforce Bestuur en Informatieveiligheid Dienstverlening.
 
Meer lezen over iBewustzijn Overheid? Kijk op de website

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners