of 59221 LinkedIn

Burger heeft weinig vertrouwen in de rol van de overheid

Nationaal onderzoek Kaspersky Lab toont massale onwetendheid rondom online privacy. Terwijl de politiek online privacy hoog op de agenda zet, blijkt dat Nederlanders geen idee hebben wat de rol van de overheid daarin is. Uit onderzoek van Kaspersky Lab wordt duidelijk dat bijna 90% van de burgers niet bekend is met de huidige wetsvoorstellen rondom privacybescherming. Verder geeft ruim een derde van de respondenten aan weinig vertrouwen te hebben in de rol van de overheid bij het veilig omgaan met burgerinformatie. Dat terwijl de Nederlandse bevolking onze staat daartoe wel de grootste verantwoordelijkheid (90%) toedicht. Het merendeel van de burgers prefereert gemak, veiligheid en betere gezondheidzorg boven online privacy. Tenslotte weet 86% van de Nederlandse bevolking niet wat er gebeurt met zijn of haar gegevens bij het opslaan met behulp van een online dienst. Dat zijn de belangrijkste conclusies uit het recent gehouden onderzoek in opdracht van Kaspersky Lab onder > 1000 Nederlanders vanaf 18 jaar. Lees meer
Reageer

Nationaal onderzoek Kaspersky Lab toont massale onwetendheid rondom online privacy. Terwijl de politiek online privacy hoog op de agenda zet, blijkt dat Nederlanders geen idee hebben wat de rol van de overheid daarin is. Uit onderzoek van Kaspersky Lab wordt duidelijk dat bijna 90% van de burgers niet bekend is met de huidige wetsvoorstellen rondom privacybescherming.

Verder geeft ruim een derde van de respondenten aan weinig vertrouwen te hebben in de rol van de overheid bij het veilig omgaan met burgerinformatie.
Dat terwijl de Nederlandse bevolking onze staat daartoe wel de grootste verantwoordelijkheid (90%) toedicht. Het merendeel van de burgers prefereert gemak, veiligheid en betere gezondheidzorg boven online privacy. Tenslotte weet 86% van de Nederlandse bevolking niet wat er gebeurt met zijn of haar gegevens bij het opslaan met behulp van een online dienst. Dat zijn de belangrijkste conclusies uit het recent gehouden onderzoek in opdracht van Kaspersky Lab onder > 1000 Nederlanders vanaf 18 jaar.

Lees meer

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners