of 59232 LinkedIn

Aankondiging omooc Jos van der Lans 11 september 2014 om 12.00 uur

Donderdag 11 september om 12.00 uur start alweer de 3e omooc!  In 15 minuten gaat Jos van der Lans, cultuurpsycholoog en journalist/publicist in op de 5 reuzeproblemen die de decentralisaties moeten oplossen.   In deze omooc maakt Jos helder wat de logica van de decentralisaties is. Wat er nu aan de orde is, is niet alleen een tegengestelde beweging, maar ook nog iets anders. Het is niet alleen dat we burgers vragen om in de systemen te participeren. Wat we nu gaan doen, is ook de systemen veranderen. We maken eigenlijk twee bewegingen.   Jos schetst kort waar onze verzorgingsstaat zijn oorsprong vindt en wat dat heeft betekent voor de rol van de burger in ons systeem. Hij laat zien dat we in de vorige eeuw in een periode van 12 jaar alle burgers uit het professionele domein hebben verwijderd. Vandaag ziet Jos een golf van mensen die op een andere manier de organisatie van het publieke vorm gaan geven. Daarbij gaat het veel meer om zelf doen, om het delen van kennis en ervaring, om coöperaties waar je zelf eigenaar bent en om overzichtelijkheid en kleinschaligheid. Er ontstaat een nieuw type civil society die in gemeenten de dragende instituties worden.   'Voor mensen die het eigenlijk echt nodig hebben, werkt het systeem steeds minder goed'   Contact Aik van Eemeren  
Reageer

Donderdag 11 september om 12.00 uur start alweer de 3e omooc! In 15 minuten gaat Jos van der Lans, cultuurpsycholoog en journalist/publicist in op de 5 reuzeproblemen die de decentralisaties moeten oplossen.
 
In deze omooc maakt Jos helder wat de logica van de decentralisaties is. Wat er nu aan de orde is, is niet alleen een tegengestelde beweging, maar ook nog iets anders. Het is niet alleen dat we burgers vragen om in de systemen te participeren. Wat we nu gaan doen, is ook de systemen veranderen. We maken eigenlijk twee bewegingen.
 
Jos schetst kort waar onze verzorgingsstaat zijn oorsprong vindt en wat dat heeft betekent voor de rol van de burger in ons systeem. Hij laat zien dat we in de vorige eeuw in een periode van 12 jaar alle burgers uit het professionele domein hebben verwijderd. Vandaag ziet Jos een golf van mensen die op een andere manier de organisatie van het publieke vorm gaan geven. Daarbij gaat het veel meer om zelf doen, om het delen van kennis en ervaring, om coöperaties waar je zelf eigenaar bent en om overzichtelijkheid en kleinschaligheid. Er ontstaat een nieuw type civil society die in gemeenten de dragende instituties worden.
 
'Voor mensen die het eigenlijk echt nodig hebben, werkt het systeem steeds minder goed'
 

Contact

Aik van Eemeren


 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners