of 59250 LinkedIn

40 Brabantse miljoenen voor onderzoek naar 'big data'

Met een investering van 40 miljoen euro wil Brabant het onderzoek naar ‘big data’ in een stroomversnelling brengen. De eerste universitaire instelling van de Brabantse hoofdstad komt er door samenwerking van de TU Eindhoven, Tilburg University, de gemeente Den Bosch en de provincie. Ieder draagt 10 miljoen euro bij aan de oprichting van de zogeheten graduate school.   Met een investering van 40 miljoen euro wil Brabant het onderzoek naar ‘big data’ in een stroomversnelling brengen. Klooster Mariënburg in Den Bosch wordt volgend jaar getransformeerd tot universitair centrum. Masterstudenten en wetenschappers gaan zich er verder specialiseren in dataonderzoek.  Informatieberg ,,Digitalisering van de samenleving zorgt voor de productie van ongekende hoeveelheden data'', aldus de initiatiefnemers. Bedrijven, overheden, slimme apparaten en burgers slaan steeds meer gegevens op en wisselen ze ook uit. Die uitdijende informatieberg biedt tal van mogelijkheden, zowel commercieel als maatschappelijk, denken de oprichters. Het toekomstige onderzoek in Den Bosch kan bijvoorbeeld gaan over het gebruik van klantgegevens, maar ook over het verbeteren van vervoersstromen.  Samenwerkingsverband De eerste universitaire instelling van de Brabantse hoofdstad komt er door samenwerking van de TU Eindhoven, Tilburg University, de gemeente Den Bosch en de provincie. Ieder draagt 10 miljoen euro bij aan de oprichting van de zogeheten graduate school. De vier partijen zetten vrijdag hun handtekening onder het plan. Hun hoop is dat het centrum niet alleen bijdraagt aan nieuwe kennis, maar ook startende bedrijven in de sector op weg kan helpen.  Bacheloropleidingen  Zowel in Tilburg als Eindhoven komen ook nieuwe bacheloropleidingen op het gebied van ‘big data’, de verzamelnaam voor de enorme informatiestroom van het digitale tijdperk. De TU Eindhoven zorgt in het nieuwe samenwerkingsverband voor de technische kennis, Tilburg University voor de expertise op het gebied van economie, recht en overheid.   Bron: ANP
Reageer

Met een investering van 40 miljoen euro wil Brabant het onderzoek naar ‘big data’ in een stroomversnelling brengen. De eerste universitaire instelling van de Brabantse hoofdstad komt er door samenwerking van de TU Eindhoven, Tilburg University, de gemeente Den Bosch en de provincie. Ieder draagt 10 miljoen euro bij aan de oprichting van de zogeheten graduate school.

Met een investering van 40 miljoen euro wil Brabant het onderzoek naar ‘big data’ in een stroomversnelling brengen. Klooster Mariënburg in Den Bosch wordt volgend jaar getransformeerd tot universitair centrum. Masterstudenten en wetenschappers gaan zich er verder specialiseren in dataonderzoek.

Informatieberg
,,Digitalisering van de samenleving zorgt voor de productie van ongekende hoeveelheden data'', aldus de initiatiefnemers. Bedrijven, overheden, slimme apparaten en burgers slaan steeds meer gegevens op en wisselen ze ook uit. Die uitdijende informatieberg biedt tal van mogelijkheden, zowel commercieel als maatschappelijk, denken de oprichters. Het toekomstige onderzoek in Den Bosch kan bijvoorbeeld gaan over het gebruik van klantgegevens, maar ook over het verbeteren van vervoersstromen.

Samenwerkingsverband
De eerste universitaire instelling van de Brabantse hoofdstad komt er door samenwerking van de TU Eindhoven, Tilburg University, de gemeente Den Bosch en de provincie. Ieder draagt 10 miljoen euro bij aan de oprichting van de zogeheten graduate school. De vier partijen zetten vrijdag hun handtekening onder het plan. Hun hoop is dat het centrum niet alleen bijdraagt aan nieuwe kennis, maar ook startende bedrijven in de sector op weg kan helpen.

Bacheloropleidingen
Zowel in Tilburg als Eindhoven komen ook nieuwe bacheloropleidingen op het gebied van ‘big data’, de verzamelnaam voor de enorme informatiestroom van het digitale tijdperk. De TU Eindhoven zorgt in het nieuwe samenwerkingsverband voor de technische kennis, Tilburg University voor de expertise op het gebied van economie, recht en overheid.

Bron: ANP

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners