of 59100 LinkedIn

Eelco Rommes

Senior adviseur.

Eelco is een veelzijdig adviseur met veertien jaar ervaring op het gebied van IT-architectuur, kwaliteit, project- en verandermanagement. Hij heeft onder meer gewerkt voor Philips Research, Rabobank groep ICT, verschillende gemeenten en overheidsinstellingen. Eelco heeft een brede interesse en maakt zich graag en snel nieuwe kennis en vaardigheden eigen. Met creativiteit en vindingrijkheid weet hij tot de kern van complexe problemen door te dringen en oplossingen aan te dragen. Hij communiceert gemakkelijk en effectief met uiteenlopende doelgroepen en voelt zich even goed thuis tussen techneuten, managers en eindgebruikers van IT. Door zijn coachende manier van leidinggeven, zijn oprechte betrokkenheid en enthousiasme krijgt hij mensen in beweging.

eelco.rommes@mxi.nl

 • Geen inspiratie is geen excuus

  Reageer

  Als bijbaan schrijf ik fictie. Elke donderdag is mijn schrijfdag. Ik houd van schrijven, dus ik bescherm die tijd fel. Als de kinderen naar school zijn zet ik een paar liter Earl Grey, zet mijn koptelefoon op en ga aan de keukentafel zitten schrijven.

 • Als Google failliet gaat

  Reageer

  Organisaties zijn vaak niet goed voorbereid voor onverwachte gebeurtenissen. In veel organisaties is er een 'officiële toekomst', een visie op waar het met de wereld naar toe gaat en wat dat betekent voor de organisatie. Failliet gaan hoort daar meestal niet bij.

 • Vier valkuilen rond architectuurprincipes

  Reageer

  AfbeeldingPrincipes zijn populair onder IT-architecten. We zijn er dol op en strooien ze te pas en te onpas in het rond. Maar wie ze verkeerd gebruikt, doet meer kwaad dan goed. Dit zijn vier fouten die vaak gemaakt worden die je maar beter kunt vermijden.

 • Templates, Aretha Franklin en zombies

  Reageer

  AfbeeldingIk ben geen groot fan van templates. Op de een of andere manier verworden alleszins intelligente mensen tot hersenloze zombies als je ze een template geeft. Ik heb niks tegen zombies, daar niet van, maar ik zie ze liever op televisie dan als collega op de werkvloer.

 • Niet in priemgetallen praten

  Reageer

  AfbeeldingNeuroloog Oliver Sacks ontmoette eens twee tweelingbroers die op een eigenaardige manier met elkaar communiceerden. Ze zaten samen in een hoekje en wisselden priemgetallen uit van zes cijfers. De volgende keer dat hij hen bezocht, nam Sacks een boek mee dat vol stond met grote priemgetallen. De tweeling vond het prachtig dat hij mee kon praten, maar toen ze steeds grotere priemgetallen begonnen op te noemen, hield het boek op en kon Sacks niet langer meespelen.

Contactgegevens

AfbeeldingBezoekadres
Sparrenheuvel 32
3708 JE Zeist

Postadres
Postbus 477
3700 AL Zeist

T (030) 2 270 500
E info@mxi.nl
I www.mxi.nl

Whitepapers