of 59232 LinkedIn

Workshop Graphic Facilitation start op 2 juni 2015

Reageer

Leer strategisch visueel te communiceren

Graphic Facilitation is een werkvorm waarbij procesbegeleider en deelnemers worden uitgedaagd om meer van de plannen en ideeën die zij met elkaar delen te visualiseren. U kan het in uw werk op vele manieren toepassen: om het resultaat van strategische sessies vast te leggen, om een project of programma te managen, om inzicht te geven in de stand van zaken en om evaluaties uit te voeren.

Resultaat
In twee dagen (inclusief de avond van de eerste dag) leert u zelfstandig een workshop in deze vorm te geven of om Graphic Facilitation op andere manieren toe te passen.

Voor wie?
Procesbegeleiders, projectleiders en managers stelt het in staat om hun bijeenkomsten en processen anders vorm te geven. Maar eigenlijk is Graphic Facilitation een aanrader voor iedereen die met groepsprocessen te maken heeft.

Inhoud
Enerzijds laat de trainster u ervaren dat er eenvoudige trucjes zijn waardoor iedereen prima in staat is om visueel de boodschap over te brengen (het gaat ten slotte om communicatie en niet om kunst).

Aan de andere kant is het mooie van deze werkvorm dat u zelf nauwelijks hoeft te tekenen, want de deelnemers gaan er mee aan de slag. Bij de opleiding is wel de verwachting dat u mee tekent, want u ondergaat deels wat u straks van uw klanten verlangt. De workshop Graphic Facilitation is in het Engels.

Docente
De docent van de tweedaagse workshop is Anne Madsen uit Denemarken. Zij treedt zowel nationaal als internationaal op als Graphic Facilitator en is vooral bevlogen om mensen de kracht en mogelijkheden van strategisch visueel communiceren bij te brengen. Haar website geeft een goed idee over wat ze zoal doet en welke mogelijkheden Graphic Facilitation biedt.

Programma
Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

Dag 1:
Introductie en warming up
Tekentechniek
Historie en toepassing van Graphic Facilitation
Methodiek sjablonen en iconen
Visuele aantekeningen en mindmaps

Dag 2:
Visueel coachen
Visueel vastleggen van resultaten en sessies
Individueel project: visualiseren van context en inhoud

Een indruk van een eerdere workshop kunt u hier vinden.

Ga voor meer informatie naar de website.