of 59232 LinkedIn

Workshop Graphic Facilitation start 8 en 9 december 2014

Reageer

Leer strategisch visueel te communiceren

Graphic Facilitation is een werkvorm waarbij procesbegeleider en deelnemers worden uitgedaagd om meer van de plannen en ideeën die zij met elkaar delen te visualiseren. U kan het in uw werk op vele manieren toepassen: om het resultaat van strategische sessies vast te leggen, om een project of programma te managen, om inzicht te geven in de stand van zaken, om evaluaties uit te voeren, enzovoorts.

Resultaat

In twee dagen (inclusief de avond van de eerste dag) leert u zelfstandig een workshop in deze vorm te geven of om graphic facilitation op andere manieren toe te passen.

Inhoud

Enerzijds leert Anne Madsen u dat er eenvoudige trucjes zijn waardoor iedereen prima in staat is om visueel de boodschap over te brengen (het gaat ten slotte om communicatie en niet om kunst). Aan de andere kant is het mooie van deze werkvorm dat u dat zelf ook nauwelijks hoeft te kunnen tekenen, want u kunt het ook aan de deelnemers overlaten. Er wordt bij de opleiding wel van u verwacht dat u mee tekent, want u ondergaat deels wat u straks van uw klanten verlangt. De workshop wordt in het Engels gegeven.

Docente

De 2 daagse workshop wordt gegeven door Anne Madsen uit Denemarken. Zij treedt zowel nationaal als internationaal op als Graphic Facilitator en is vooral bevlogen om mensen de kracht en mogelijkheden van strategisch visueel communiceren bij te brengen. Haar website geeft een goed idee over wat ze zoal doet en welke mogelijkheden Graphic Facilitation bieden.

Programma

Ruwweg ziet het programma er als volgt uit:

Dag 1:

  • Introductie en warming up
  • Tekentechniek
  • Historie en toepassing van Graphic Facilitation
  • Methodiek sjablonen en iconen
  • Visuele aantekeningen en mindmaps

Dag 2:

  • Visueel coachen
  • Visueel vastleggen van resultaten en sessies
  • Individueel project: visualiseren van context en inhoud


Een indruk van een eerdere workshop kunt u hier vinden.


Kijk voor meer informatie op de website van de informatiemanagement academie.