of 59232 LinkedIn

Vervanging Brug Stroomkanaal te Lemmer

Reageer

AfbeeldingDe circa 70 meter lange brug over het stroomkanaal dient te worden vervangen. In de nieuwe situatie wordt het beweegbare deel vervangen door een vaste brug.

Antea Group is vanaf het najaar 2012 betrokken bij de voorbereiding en heeft voor Provincie Fryslân onder meer de contract- en aanbestedingsdocumenten opgesteld. Antea Group ondersteunt bij het opstellen van het beeldkwaliteitsplan. Daarna verzorgde Antea Group de aanbesteding op basis van de Europese niet-openbare procedure.

Vanwege de nabije ligging van het Unesco werelderfgoedmonument Ir. D.F. Woudagemaal, moest er zorgvuldig met het ontwerp worden omgegaan. De EMVI werd voor 75 procent bepaald door de kwaliteit, waarbij de kwaliteit door de inschrijvers vertaald moest worden naar een mooi ontwerp.

 

De ontwerpen zijn beoordeeld door een jury van specialisten, waaronder Antea Group, de Provincie Fryslân, de gemeente Friesche Meren, de Welstand en de rijksdienst voor cultureel erfgoed. Het winnende ontwerp is door Gebr. Reimert B.V. gemaakt en in het najaar van 2014 is Reimert begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. Antea Group verzorgt gedurende de hele uitvoering de contractbeheersing.