of 59232 LinkedIn

Tevreden wonen in teVreewijk

Reageer

AfbeeldingLa Linea Leiden heeft grond in het centrum van Leiden. In 2015 worden daar 64 woningen gebouwd. Zij hebben Antea Group gevraagd om met een bouwteam met hen mee te denken. Op basis van een stedenbouwkundigplan met aanvullende onderzoeken gaat Antea Group een resultaatsverplichting aan voor dit project.

Antea Group is daarmee verantwoordelijk voor de vergunningen, engineering, sanering en bouw- en woonrijp maken. Voorjaar 2016 moet het project klaar zijn.

 

Uitdaging

De grootste uitdaging lag in de korte periode die nodig was om de tekeningen en berekeningen te produceren en deze door gemeente Leiden goedgekeurd te krijgen. Want de woningen voor fase 1 waren al verkocht voordat de contracten tussen Antea Group en La Linea Leiden rond waren. Daardoor lag een datum vast wanneer de bouwwerkzaamheden moesten beginnen. Snelheid in de processen was van groot belang.

 

Oplossing

Er is een team met de benodigde expertises samengesteld. Door onderlinge samenwerking binnen Antea Group zijn doorlooptijden beperkt en konden diverse processen parallel met elkaar lopen, waardoor tijdwinst is geboekt. Dit gaf de opdrachtgever zoveel vertrouwen dat aan Antea Group een vooropdracht is verstrekt om de werkzaamheden voorafgaand aan het contract in gang te zetten.

 

Resultaten

Door de korte lijnen en de snel doorlopen procedures, is de gemeente akkoord met de tekeningen en berekeningen. Daardoor is de sanering klaar en is gestart met het bouwrijp maken. Aansluitend worden de sloten verbreedt, wordt het riool aangelegd en gaan we met de watercompensatie bezig.  Wanneer de woningen staan, zorgt Antea Group voor bereikbare woningen door de wijk woonrijp te maken.

 

Contactpersoon:

Rob Wassenaar, Projectmanager
Telefoon: +31 (0)36 530 85 02
Mobiel: +31 (0)6 30 04 72 56
E-mail: rob.wassenaar@anteagroup.com