of 59232 LinkedIn

Masterclass Storytelling start op 12 mei

Reageer

Ontdek de wereld van verhalen
  
Storytelling, je hebt er vast wel eens van gehoord. "Dat heeft iets met verhalen vertellen te maken toch?" Ja, storytelling is het vertellen van verhalen. "Maar wie vertelt die verhalen dan, en aan wie?" Tijdens deze tweedaagse masterclass nemen we u mee in de wereld van verhalen.

Resultaat
Tijdens deze masterclass gaan we twee dagen flink de diepte in op het onderwerp storytelling. We onderzoeken de verschillende kanten van verhalen, wisselen ervaringen uit en lossen een actuele casus op als onderdeel van de masterclass.

Tijdens deze masterclass leert u:
- Wat verhalen zijn
- Verhalen herkennen
- Anderen verhalen te laten vertellen
- Verhalen in te zetten bij de analyse van een vraagstuk
- Werken met de Verandercyclus, om van vraag naar interventie te komen

Inhoud
Vanuit de basis "wat is een verhaal?" ontdekken we op welke manieren verhalen een rol spelen in ons dagelijks leven. We leren hoe verhalen te herkennen zijn en gaan oefenen met het vastleggen van verhalen.

Vervolgens onderzoeken we aan de hand van een concrete casus hoe u deze verhalen kunt inzetten in de dagelijkse (advies-) praktijk. Zodat u niet alleen een theoretische vaardigheid leert, maar deze ook daadwerkelijk in de praktijk kunt toepassen.

Dat doen we op basis van het veranderkundige analysemodel dat op basis van storytelling is opgebouwd. Met dit model kunnen organisatie- of veranderkundige vraagstukken worden onderzocht en geanalyseerd. Om een voorbeeld van zo'n vraagstuk te noemen: Op basis van dit model is bij de Nederlandse Politie een nieuw proces ontwikkeld waarmee agenten nu dagelijks worden gebrieft. Uiteindelijk is niet alleen het proces aangepast, maar zijn er ook nieuwe software en een nieuw opleidingsprogramma ontwikkeld!

Voor wie
Projectleiders en leidinggevenden die veel met weerstand te maken hebben, veranderkundigen die zoeken naar nieuwe methoden om bewegingen te creëren, bestuurders die graag willen weten wat er in hun organisatie speelt en uiteraard business consultants die op al deze snijvlakken werken. Belangrijk is dat u oprecht nieuwsgierig bent naar het verhaal dat de ander te vertellen heeft.

Docent
Verhalen zijn de dagelijkse praktijk voor Bart Groen. Daarom werkt hij al een aantal jaar met verhalen binnen het domein van organisatievraagstukken. Hij vindt het leuk om complexe vraagstukken terug te brengen naar de kern: waarom wil je dit doen/veranderen? En wat betekent dat voor de ander? Daarbij zijn verhalen uit organisaties zijn krachtigste hulpmiddel. Na het volgen van een master Nieuwe Media en Digitale Cultuur aan de universiteit van Utrecht heeft hij ook een master Bestuurs-  Organisatiekunde behaald aan de TIAS/Nimbas Business school.

Kijk voor meer informatie op de website.