of 59236 LinkedIn

Informatieve workshops Basisregistratie Ondergrond

Reageer

AfbeeldingNegen gemeenten in regio Nijmegen volgden onlangs de informatieve workshop Basisregistratie Ondergrond van Antea Group. Hoe is de grond waarop wij leven geologisch en bodemkundig opgebouwd? Welke infrastructuur is aanwezig? En hoe zit het met archeologie, milieukwaliteit en gebruiksrechten? Al deze informatie is (naar verwachting) vanaf januari 2016 te vinden in de nieuwe Basisregistratie Ondergrond (BRO). De registratie vraagt flinke voorbereiding van overheidsorganisaties, Antea Group biedt ondersteuning.

De BRO wordt de eerste basisregistratie die werkt met een centrale webserver. Informatie van bronhouders (RWS, provincies, waterschappen en gemeenten) wordt straks rechtstreeks via internet aangeleverd. Bronhouders kunnen leveranciers van ondergronddata (zoals adviesbureaus) machtigen om de ingewonnen data direct bij de BRO aan te leveren. Heldere contractafspraken zijn daarbij erg belangrijk.

 

Handige tips
De negen gemeenten in regio Nijmegen bereiden zich samen voor op de komst van de BRO. Het betreft een technisch én organisatorisch vraagstuk. De registratie heeft namelijk directe gevolgen voor de werkprocessen in de organisaties. Antea Group heeft veel expertise op het gebied van basisregistraties en ondergrond en is daarom gevraagd een workshop te verzorgen. De gemeenten kregen inhoudelijke informatie en handige tips over de invoering van de BRO. Naast voorlichting biedt Antea Group ook impactanalyses en ondersteuning bij het opstellen van een efficiënt plan van aanpak.

De komende periode volgen meer workshops voor andere bronhouders.

 

Contact

René Rummens

E-mail: Rene.Rummens@anteagroup.com
Telefoon: (06) 20 07 83 57