of 59232 LinkedIn

iBestuur academie: Mastercourse Architectuur start 27 mei 2015

Reageer

De iBestuur Academie biedt bestuurders, managers en beslissers de gelegenheid om hun kennis op het gebied van de i- en e-overheid (verder) te ontwikkelen.

De iBestuur Academie organiseert elk jaar meerdere Mastercourses. In elke Mastercourse staat een actueel thema binnen het i- en e-overheidsdomein centraal. Zowel theorie als casuïstiek komen uitgebreid aan bod, en u krijgt uitgebreid de kans om uw ervaringen te delen met de overige deelnemers.

Een Mastercourse bestaat uit vier avonden. Elke avond start met een inleiding van een toonaangevende master. Daarna wordt een concrete case besproken. U discussieert met de andere deelnemers over hoe de ervaringen uit de case doorvertaald kunnen worden naar uw eigen organisatie en projecten.

iBestuur Academie is een samenwerking van iBestuur magazine en de Informatiemanagement Academie (IMAC) van PBLQ HEC.

Nieuwe iBestuur Academie Mastercourse "Architectuur"!

Vanuit de ICT-hoek wordt architectuur naar voren geschoven als instrument waarmee het management grip krijgt op ontwikkeling en inzet van ICT. Het management ziet architectuur veelal als 'iets van de ICT-afdeling'. Hoog tijd om eens nader in te zoomen op de rol van de architect en architectuur binnen publieke organisaties. Er is aandacht voor de rol van architectuur in andere domeinen zoals de bouw en de ervaringen binnen de Rijksoverheid. Vragen die aan bod komen zijn: hoe communiceren bestuurders en architecten met elkaar? Hoe krijg je architectuur werkend?

De iBestuur Mastercourse Architectuur helpt u bij het nadenken over belangrijke aspecten van deze operatie, door het aanreiken van nieuwe perspectieven, kaders en handreikingen en de uitwisseling van concrete ervaringen.

Voor wie
U bent bestuurder, professional of projectleider bij gemeente, uitvoeringsorganisatie of andere overheids- of non-profit organisatie en digitale dienstverlening is uw missie!

Programma
Vier avonden, vier masters, vier cases, onder leiding van Marcel Thaens:

  • Woensdag 27 mei 2015: 'Visie op architectuur in verschillende domeinen'
  • Woensdag 3 juni 2015: 'Architectuur in de publieke sector'
  • Woensdag 10 juni 2015: 'Communiceren over architecturen'
  • Woensdag 17 juni 2015: 'De implementatie van architecturen'

Elke avond start met een inleiding van een toonaangevende master. Vervolgens wordt onder leiding van Marcel Thaens een concrete casus besproken en discussieert u met de andere deelnemers over hoe u de ervaringen uit de case kunt vertalen naar uw eigen organisatie en project(en).

Docenten
Aan de iBestuur Academie Mastercourse Architectuur werken mee:

  • Hans Mulder, Hoogleraar Enterprise & IT Architectuur (Universiteit Antwerpen) en Sander Meijer, leadarchitect (NS)
  • Maarten Hillenaar, voormalig CIO Rijksoverheid (adviseur PBLQ) en Perry van der Weyden, CIO (Rijkswaterstaat)
  • Lineke Sneller, Hoogleraar IT Value (Nyenrode Business Universiteit)
  • Diane Nijs, Lector Imagineering (NHTV Breda University) en Frits van Endhoven / Robert van Gennep (KPN)

Kosten
De kosten per deelnemer aan de Mastercourse (vier bijeenkomsten) bedragen 1.150 Euro. Als u inschrijft voor 1 mei 2015 betaalt u slechts 950 euro. Deelname is vrijgesteld van BTW en inclusief een klein buffet en borrel na afloop van elke bijeenkomst.

Locatie
De iBestuur Academie Mastercourse Architectuur vindt plaats bij PBLQ aan Van de Spiegelstraat 12 in Den Haag. Elke avond start om 17.00 uur en eindigt om circa 20.00 uur.

Aanmelden en meer informatie
Wilt u deelnemen aan de iBestuur Academie Mastercourse Architectuur? Ga dan nu naar de website!

Wilt u meer informatie over de iBestuur Academie Mastercourse? Neem dan contact op met Marc de Rooij via m.de.rooij@pblq.nl.