of 59250 LinkedIn

Dijkversterking Eemskanaalkade

Ruim 6 kilometer damwanden langs de noordzijde van het Eemskanaal tussen Woltersum en Bronssluis wordt vervangen
Reageer

Op donderdag 13 augustus organiseerden Rijkswaterstaat en het waterschap Noorderzijlvest een open dag dijkversterking Eemskanaalkade. Geïnteresseerden konden deze middag een kijkje nemen bij het vervangen van de damwanden langs de kade bij Garmerwolde. Antea Group verricht voor het Waterschap de directievoering en houdt toezicht op het werk.

Bezoekers, waaronder burgemeester van den Nadort van gemeente Ten Boer, bezochten de infomarkt van het werk aan de dijk op de nabijgelegen rioolwaterzuivering in Garmerwolde. Van daaruit vertrok een rondleiding naar de bouwplaats bij het Eemskanaal. Kunstenaar Bonny Dijkstra had voor de gelegenheid een damwand van ruim 13 meter lang beschilderd. Deze ging rond 17.00 uur de grond in, nadat Agnes Bernhardt van Rijkswaterstaat en Eisse Luitjens van Noorderzijlvest het startsein hadden gegeven. 

 

Ruim 6 kilometer damwanden langs de noordzijde van het Eemskanaal tussen Woltersum en Bronssluis wordt vervangen. Dat is belangrijk voor de bescherming van het achterland tegen hoog water en voor een vlotte en veilige doorstroming van de scheepvaart over het druk bevaren kanaal.

 

 

Contact

Everard van Wilgenburg

T: +31 (0)36 530 84 37
M: +31 (0)6 22 42 02 69
E: everard.vanwilgenburg@anteagroup.com