of 59232 LinkedIn

Zeeuwse gedeputeerde weg om kostenoverschrijding

Werkzaamheden aan de Sloeweg op Zuid-Beveland.
Werkzaamheden aan de Sloeweg op Zuid-Beveland.
3 reacties

De Zeeuwse gedeputeerde Kees van Beveren legt zijn functie neer. Dat heeft hij vrijdagmorgen bekendgemaakt. De CDA-politicus ligt onder vuur door het debacle rond de verdubbeling van de Sloeweg op Zuid-Beveland. Dit project wordt zeker 19 miljoen duurder dan was begroot.

Te lang gezwegen
Een aantal fracties in Provinciale Staten verwijt Van Beveren dat hij te lang heeft gezwegen over de oplopende kosten. Van Beveren is sinds 2009 gedeputeerde in Zeeland. Hij is politiek verantwoordelijk voor de aanleg van de weg. Van Beveren zei dat de fractievoorzitters van de coalitiepartners PvdA, SGP en VVD donderdag het vertrouwen in hem hadden opgezegd. Commissaris van de koning Han Polman liet weten dat het provinciebestuur een extern en onafhankelijk onderzoek laat doen naar het project-Sloeweg.

19 miljoen extra
Eerder deze week meldde het college van Gedeputeerde Staten dat de verdubbeling van de Sloeweg zeker 19 miljoen euro extra kost. Als de provincie niet ingrijpt, kan dat tekort zelfs oplopen tot 30 miljoen euro. De overschrijding van het budget is onder meer te wijten aan fouten in het ontwerp van viaducten en het voorgenomen gebruik van materialen die niet meer zijn toegestaan. Voor het project was aanvankelijk 58 miljoen euro uitgetrokken.

Files
Veel auto’s rijden via de Sloeweg naar de Westerscheldetunnel. Tijdens de spits ontstaan er vaak files op de tweebaansweg. (ANP)
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door JaapvV (adviseur) op
..laat dat onderzoek maar zitten, dat scheelt weer in de kosten..
Door Opmerker op
Hannes, dit is Zeeland !!
Door Hannes Haganum (overheidsdienaar) op
Wat raar. Elk infrastructuurproject wordt toch minimaal 50 procent duurder of het mislukt ? Bij de HSL zijn zelfs miljaren euro's verkwist, terwijl de lijn nog steeds zwaar onderbenut wordt en NS er met lokale treintjes oprijdt die niet eens Eindhoven als eindpunt hebben !!!

Afbeelding