Advertentie
financiën / Nieuws

Winkels Amsterdam mogelijk 24/7 open

Een meerderheid van de gemeenteraad van Amsterdam wil dat winkeliers de mogelijkheid hebben om 24 uur per dag geopend te zijn.

15 februari 2012

Voor Amsterdammers is het straks misschien mogelijk om dag en nacht te winkelen. Een meerderheid van de Amsterdamse gemeenteraad roept wethouder Carolien Gehrels (economische zaken, PvdA) woensdag op om dat mogelijk te maken. Behalve collegepartijen VVD en GroenLinks, steunen ook D66 en de Partij voor de Dieren de oproep.

Aantrekkelijk
VVD-raadslid Maurice Piek: ,,Vrije sluitingstijden horen bij een internationaal aantrekkelijke metropool. De concurrentie tussen Europese steden is groot en Amsterdam moet zo aantrekkelijk mogelijk zijn voor bedrijven, expats, toeristen en natuurlijk voor de inwoners zelf.''

Nachtrust

De oproep gaat verder dan een voorstel waar het Amsterdamse stadsbestuur eerder mee kwam. Zo vindt het college van burgemeester en wethouders, waar behalve de VVD en GroenLinks ook de PvdA in zit, het onnodig een vergunning te geven aan meer dan één avondwinkel per 15.000 inwoners. Verkoop van alcohol en seksproducten na 22.00 uur vindt het college in de Amsterdamse rosse buurt niet gewenst, omdat dat de veiligheid en nachtrust van de Amsterdammers bedreigt.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie