Advertentie
financiën / Nieuws

Website 'gemeentegids'-2012 uit de lucht

Gemeenten waarschuwden al voor de organisatie die nepnota’s naar ondernemers stuurt voor een vermelding in de gemeentegids. Zij hebben niks met de site te maken

21 februari 2012

De website www.gemeentegids-2012.nl is sinds dinsdagmiddag half vier uit de lucht. Amsterdam en Eindhoven waarschuwden al voor de organisatie die nepnota’s naar ondernemers stuurt voor een vermelding in de 'gemeentegids'.

Enschede
De gemeenten hebben niks met de site te maken. Ook Enschede besloot dinsdagmiddag te waarschuwen voor de site en melding te doen bij de VNG en bij het Steunpunt Acquisitiefraude. ´Wij hebben nog geen meldingen binnengekregen van gedupeerden, dus we nemen op dit moment nog geen stappen’, aldus een woordvoerder. ´We zetten nu wel een bericht op onze eigen site, waarin staat dat wij niks te maken hebben met de bewuste site.’

Rotterdam
Amsterdam en Eindhoven hebben wel meldingen binnengekregen van gedupeerden en in ieder geval Amsterdam overweegt stappen te nemen tegen de site. De site verwees ook direct naar de gemeentelijke website van Rotterdam. Inmiddels heeft die gemeente ook een bericht op de website geplaatst en een waarschuwing gestuurd via Twitter. 'Er hebben zich nog geen gedupeerden bij ons gemeld, maar misschien krijgen we reacties via Twitter', aldus een woordvoerder.

VNG
De VNG heeft een week geleden al een waarschuwing geplaatst op haar website om uit te kijken voor spookfacturen die naar gemeenten toe en namens gemeenten of andere organisaties worden gestuurd. Volgens de VNG is acquisitiefraude richting gemeenten en bedrijven aan de orde van de dag en zijn er landelijk ongeveer 300 bedrijven die zich hiermee bezighouden. De VNG verwijst gemeenten naar het Steunpunt Acquisitiefraude.

Reacties: 15

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Ariker / Penningmeester
Inmiddels ben ik bezig via de gegevens van de KvK en de genoemde bankrekening te achterhalen wie deze persoon is en deze uit de annonimiteit te halen.

Daarna kan deze persoon op persoonlijke titel worden aangepakt.
breuer / voorzitter
wij als bewoners verenigng 55+ flat crooswijck kregen ook een rek van €363 ze denken zeker die oudjes hebben het toch niet door wel dus
Maassluis Punt / informatiepunt
Wij mochten 3 brieven ontvangen 29-10, 13-11 en 23-11 met een bedrag van € 338,80. Telefonisch contact met hen was echter niet mogelijk.
Monique de Meyere / Marketing Manager
Zojuist gebeld door de Gemeentegids voor de VIERDE keer deze week die probeerden een advertentie te verkopen met de boodschap dat we al eerder hadden geadverteerd. Ze legden snel de hoorn op de haak toen ik naar hun nummer vroeg... Wanneer pakt de VNG ism politie dit op zodat niemand meer hier zijn kostbare tijd aan kwijt is?
Rein Baarsma / dir
We zijn vandaag 2 x keer gebeld, 1 x de zgn landelijke gemeente gids, en nog een keer door www.gemeentegids.nl

"of wij onze vermelding ook nog wilden wijzigen" op de vraag waar ik die vermelding kon zien werd er afgehaakt.

Misselijke streken !
corvandergeest / sportschool houder
op 8.11.2013 nep factuur van 363,00 ontvangen

aangezien de vermelding altijd gratis is in haarlem

kreeg ik argwaan

bij deze de melding , hoop dat een ieder allert is bij ontvangst vreemde facturen.

N.B. het is al de zoveelste factuur die nep wordt rond gestuurd
van der veen / slapend zzp
Helaas, deze website is nog steeds in de lucht en momenteel sturen ze weer spooknota's rond. Ik kreeg een nepfactuur van euro 393,25 voor vermeling in de gemeentegids. Ik heb een boze e-mail gestuurd waarin ik dreigde met juridische stappen, maar dat heeft niet geholpen (uiteraard). Een maand later (15-11-2012) lag er weer een factuur in de brievenbus.
J.Barmentloo / dir.
Woensdag 29 aug 2012 : Gebeld door de gemeentegids.nl ,of ze weer dezelfde gegevens

mochten plaatsen ...dit was kostenloos !!!

Stelletje ratjes...
Dorpshuis De Meerstal / penningmeester
We hebben ook een factuur gekregen?
Creba Traiding
Zojuist een Rekening (herinering) gekregen van een bedrag daar word je niet blij van, door de gementegids voor het plaatsen van de bedrijfnaam in de gementegids. Nog nooit gehoord van gementegids nooit iets voor ons bedrijf gedaan maar wel Rekeningen stuuren. Wat kunnen wij er tegen doen.????? Via telefoon en via mail zijn ze niet berijkbaar. en nu?
R. Brinkman / Oud secretaris Ladaclub Nl.
Wij hadden ooit een nummervermelding in de Gouden Gids, maar sinds 1998 ben ik al geen secretaris meer en toch de moed hebben om een rekening en van de week dus een aanmaning te sturen. Ik vermoedde al da tdait een nepnota betrof, maar de overige reacties bevestigen mijn vermoeden.
Ger van der Burgt
Kreeg faktuur van €338,60 op 7 dec 2012. Ben gaan mailen en bellen, maar was er vlug achter dat het om een nepfaktuur ging.

Leuk geprobeerd.
Tiny Riemersma Käthe Kruse Poppen en speelgoedmuseum / conservator
Ook wij zijn meermalen dit jaar benaderd door de gemeentegids, om de gegevens van vorig jaar te controleren, maar zijn daar niet ingetrapt. Bij de vraag of dat kosteloos was, werd verteld, dat daar kosten aan waren verbonden. Net als voriig jaar, toen hadden we ook volgens hen betaald. Dit was een leugen. We betalen daar nooit voor want we hebben daar geen budget voor. Maar ondanks dat kregen we toch een nota van Media en Advies van 333,20 euro.

Die gaan we natuurlijk niet betalen, de oplichters. Al jaren proberen ze het al. Dit jaar zelfs 3x. De laatste keer heb ik nijdig gezegd niet meer gebeld wenste te worden, maar als reacte nu de rekening.

Tiny Riemersma,

Käthe Kruse Poppen en speegoedmuseum

Binnenhaven 25

1781 BK Den Helder.
Herman Mensink \ SmederijMuseumHellendoorn / beheerder
inmiddels een aanmaning ontvangen haha
E. Sharon
Ook we kregen al 2 keer (in november en december 2012) dezelfde factuur met dito bedrag en vandaag zelfs een herinnering!

Ik heb de zaak al meteen na de eerste keer bij de fraude helpdesk gemeld
Advertentie