of 59232 LinkedIn

'Voetbalstadion geen zaak voor gemeente'

De gemeente Rotterdam is niet van plan de leiding te nemen in de ontwikkeling van een nieuwe voetbaltempel in Rotterdam nu het verbouwplan van de BAM niet doorgaat.
2 reacties

De gemeente Rotterdam is niet van plan de leiding te nemen in de ontwikkeling van een nieuwe voetbaltempel in Rotterdam nu het verbouwplan van de BAM niet doorgaat. 'Een vernieuwd stadion is en blijft een zaak voor marktpartijen’, aldus sportwethouder Adriaan Visser. Verschillende raadsfracties in Rotterdam wilden donderdag een actievere rol van de wethouder.

Feyenoordfamilie
De wethouder zegt maar één ding te kunnen doen en dat is nauw betrokken blijven bij de ontwikkeling van het stadionpark, waarin verbouwing van De Kuip of nieuwbouw van een stadion valt. De komst van een sportcampus valt buiten de stadionplannen. 'Die gaat gewoon door', zegt Visser. 'Dat is een gemeentelijk project van 60 miljoen euro. Maar het stadion blijft een project van de Feyenoordfamilie.'

Soap

De Kuip is ook belangrijk voor de stad zelf, zeiden onder meer het CDA en de Dierenpartij. De SP vindt dat het proces tot een verbouwd stadion 'inmiddels een soap aan het worden is', aldus fractieleider Leo de Kleijn. 'Alleen al om die reden moet er een actievere bijdrage komen', vindt Kleijn. De wethouder hield vast aan de rol die de gemeente heel de tijd al inneemt.

Kennis en kunde

Visser kan zich wel voorstellen dat veel Rotterdammers teleurgesteld zijn omdat het laatste plan in de prullenbak is gegooid. Het gaat nu weer jaren langer duren voordat er überhaupt iets wordt verspijkerd aan het bestaande stadion of dat er nieuwbouw komt. 'Ondertussen kunnen wij niets anders doen dan betrokken blijven. Dat doen we ook door kennis en kunde te leveren op het gebied van allerlei vraagstukken, zoals verkeer, milieu, duurzaamheid.’ (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Gonny (specialist gegevensbeheer/ambtenaar) op
Tegenwoordig zijn de stadions en gelieerde voetbalclubs commerciele instellingen die voor het grootste deel verwant zijn met de knvb. Waarom zou de lokale belastingbetaler bij moeten dragen aan de stadions, hevel alles over naar de knvb en laat voetbal minnend nederland hiervoor betalen.
Door Hans Bruynsma op
Dat beweert deze wethouder wel, maar nieuwbouw elders betekent toch wel bemoeienis v.w.b. de Ruimtelijke Ordening en het Bestemmingsplan

Afbeelding