of 59232 LinkedIn

Vakbond woedend over vertragen wet topinkomens

Vakbond AbvaKabo is woedend over het vertragen van de uitvoering van de wet die topinkomens in de (ssemi-)publieke sector aan banden moet leggen.
20 reacties

Het vertragen van de wet die topinkomens in de (semi)publieke sector verder aan banden legt, is schandalig en gebeurt over de ruggen van zorgmedewerkers die de topsalarissen in de zorg zat zijn. Dat laat de vakbond Abvakabo FNV woensdag weten.

Dwarsbomen
Dinsdag werd bekend dat de VVD-ministers Edith Schippers (Volksgezondheid) en Stef Blok (Wonen) het te kort dag vinden om de vernieuwde wet op de topinkomens per 1 januari in te voeren. Ze dwarsbomen daarmee de uitvoering van de wet van minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken, die maandag in de Senaat werd aangenomen.

Sneer terug
'Het lijkt erop alsof Schippers een sneer terug wil geven aan de PvdA die haar wet tot afschaffen van de vrije artsenkeuze in de Eerste Kamer blokkeerde', aldus cao-onderhandelaar Lilian Marijnissen. 
Dat er te weinig tijd zou zijn om de wet zorgvuldig uit te voeren is volgens Abvakabo FNV vreemd. Grote wijzigingen in het zorgstelsel kunnen wel snel doorgevoerd worden, terwijl die duizenden werknemers hun baan kosten, aldus de bond. 'Het is wel heel wrang dat de minister dan stelt dat het aan banden leggen van de topinkomens nog wel even een jaartje kan wachten.'

Debat na kerstreces
De SP wil meteen na het kerstreces een debat met premier Mark Rutte over de opstelling van de VVD-ministers.
 SP-Kamerlid Ronald van Raak is laaiend: 'Ministers die wetten frustreren moeten maar eens nadenken of ze wel minister kunnen zijn. Hier is sprake van een politieke afrekening en vereffening door de VVD en dat is heel erg slecht voor het landsbestuur. Als ze niet op hun schreden terugkeren moet de premier na het reces maar komen uitleggen hoe het kan dat binnen zijn regering aangenomen wetten niet worden uitgevoerd.' (ANP)
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door H. Wiersma (gepens.) op
Het is duidelijk dat dit Kabinet/deze minister selectief te werk gaat als het om bezuinigen gaat. Het is natuurlijk idioot om deze wetgeving eerst met veel spoed en bombarie door de 1e Kamer te jassen en deze vervolgens pas per 1 januari 2016 uit te voeren. De desbetreffende ministeries hadden hierop allang kunnen anticiperen. Overigens behoren besluiten van deze orde (het terugbrengen van reeds eerder afgesproken salarissen) - hoe vervelend dit ook is - in minimaal drie jaar te worden afgebouwd. De algemene beginselen van behoorlijk bestuur gelden namelijk ook voor het Rijk en dit Kabinet.
Of is de wetgeving weer zo ingestoken dat deze alleen geldt voor nieuwe gevallen? Zo ja, dan kan er beter alsnog wetgeving in elkaar worden gesleuteld die zowel geldt voor de bestaande salarissen en de nieuwe salarissen.
Door Bart Aafjes (Beleidsderrie) op
Wat een niveau heren...

Speel eens op de bal, wordt het spelletje leuker van.
Door van Zanten op
Hoe jammer ook ik vrees dat Polak gelijk heeft voor wat betreft de Universiteiten die niet eerder dan 1-1-2016 aan de WNT gaan. Bij de beide andere doelgroepen , zorg en woningen, weet ik het niet. Dat hangt af hoe men de wettekst in wnt1 uitlegt. Dat kan nog gaan tegenvallen. We gaan het zien.
Door Willemsen op
Dit artikel, dit vraagstuk en deze reacties gaan Polak boven de pet. Te moeilijk voor hem. Geef toch gewoon toe dat de VVD vals spel speelt. Maar dat is iedereen nu wel duidelijk. Nog 2 maanden en dan is deze regering weg! :)
Door Polak op
Dag mijnheer Kouwe Kak,

Gaat de wnt2 bij de universiteiten op 1-1-2015 in denkt u?

Leuke naam heeft u trouwens, je hoort hem niet zo veel meer. Uw voornaam wordt wat ontsiert door de W ; van Willemsen?
Door Geen fan van Polak = kouwe kak op
Hè Polak: Bussemaker gaat over onderwijs, zij had haar huiswerk m.b.t. inperking topinkomens onderwijsbobo's gewoon op tijd gereed. Blok (woningcorporaties) en Schippers (zorg) laten het daarentegen lopen. Pure obstructies van deze 2 incompetente liberalen.
Door Polak op
Dag heer Willemsen,

Wanneer BB uw bron van kennis en wijsheid is beperkt dat wel de discussie. Wellicht is een enkele blik op het grote oog op tafeltje van uw dochter (dat door sommigen geduid wordt als TV ) een aanrader.
Door Willemsen op
Er staat toch klip en klaar dat schippers en blok ( vvd) de invoering van de wet dwarsbomem. Lezen is toch niet zo moeilijk?
Door Polak op
Nu sleept Willemsen er weer een andere , door de Senaat afgestemde , wet bij. Het gaat om de wnt1 en de vervolgwetgeving wnt2. Dan gaat het nog steeds over 3 ministers , waaronder Dr Bussemaker; PvdA , die zich gewoon aan de vigerende wet en regelgeving moeten houden. Dat schijnt Willemsen niet te boeien. Jammer .
Door Willemsen op
Dit voorstel wordt geblokkeerd door de Vvd ( schippers en blok). Schande. En dan te bedenken dat de vvd (schippers) alle mogelijke zorgvrijheden wil inperken ten gunste van de grote zorgverzekeraars

Afbeelding