of 59250 LinkedIn

Utrecht voor 20 miljoen schip in door FC

Stadhuis van Utrecht
Stadhuis van Utrecht
7 reacties

Utrecht berust in een verlies van 20,5 miljoen euro op een lening die de gemeente in 2003 verstrekte aan de eigenaar van stadion Galgenwaard, het thuishonk van voetbalclub FC Utrecht. ,,Het is een hele dure les. Achteraf gezien is de lening van 25 miljoen euro meer een schenking van ruim 20 miljoen geweest'', aldus collegepartij D66 maandag.

Failliet

Utrecht leende 25 miljoen euro aan Memid Investments BV om te voorkomen dat FC Utrecht failliet zou gaan. Memid kon met het geld het stadiondeel van FC Utrecht overnemen en het halfverbouwde stadion afbouwen. In 2011 ging Memid Investments echter failliet. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door p op
Ik snap het niet, als de eigenaar van een stadion failliet gaat is er toch nog een onderpand over om te verkopen... het stadion
Door hoi op
Makkelijk geld uitgeven wat niet van je zelf is. En wie wordt er ooit op aangesproken? Het is uberhaupt van de gekke dat in deze miljarden bussines publiek geld gestopt wordt. Politie inzet enz. belachelijk gewoon. Laat de clubs zelf hun rotzooi opruimten. Kostbaar geld wat bij de zwakkeren wordt weggehaald bah.
Door Pipadekloon (Voorlichter) op
Meneer (niveleren is een feest) Spektrui zal hiervoor op het matje moeten worden geroepen.Hij is verantwoordelijk voor het vernietigen van andermans geld.Maar ja daar is hij dan ook een meester in.
Door Broadcaster op
Het zou mij niet verbazen als het dagelijks bestuur zich op het moment van deze lening realiseerde dat dit geld wel eens nooit terug zou kunnen komen. Ze hadden in ieder geval het voorbeeld van Vitesse waar een vergelijkbare lening ook nooit is terugbetaald. Ongelooflijk dat de volksvertegenwoordigers daar telkens weer intrappen en miljoenen gemeenschapsgeld naar het miljoenenbedrijf betaald voetbal tremmen waar ze alleen maar in de problemen komen doordat ze de voetballers veel te veel betalen.
Ieder zijn hobby maar daar hoeft de belastingbetaler toch niet voor te bloeden?
Door Evelien op
Potverteren. En de belastingbetaler maar betalen voor dit soort hobby's. Een schrale troost. Alle gemeenten doen aan potverteren en mismanagement.
Door Kawan op
Utrecht maakt niet alleen op financieel vlak bijzondere slippers, maar evenzo op hun personeelsbeleid. Just 1 word " (menselijk) Kapitaalvernietiging". Steeds maar weer de blits blijven uithangen, maar ondertussen... Neem de laatste reorganisatie; de oudere werknemers boventallig verklaren en dan melden dat ze geen geld hebben voor de WW-uitkeringen. Elk weldenkend mens gaat dit soort besluiten eerst begroten en dan pas zo'n besluit nemen. Utreg natuurlijk niet. Juiste beleidskeuzes maken is absoluut niet aan Utrecht besteed.
Door Pierre op
En nog meer concurrentievervalsing....dat stadion is voor FC Utrecht bedoeld. En dat voetbalt vrolijk verder, in het technisch failliete stadion waarvoor anderen bloeden.

Als KNVB en gemeenten geen zelfreinigend vermogen hebben is het mogelijk een keertje de fiscus die hier kan gaan corrigeren. Als we toch de belastingregels herzien, beschouw dan een professionele voetbalclub en een stadion voortaan als een fiscale eenheid.
Nou, dan is het gelijk afgelopen met het gekloot over noodzaak tot dure aanpassing stadions etc.!

Want wie beginnen er altijd over? De bvo's. Aangemoedigd door hun sponsors uit de bouw/ vastgoedwereld. Ze lopen zelf daarbij geen risico.
Of verbied bij wet financiele diensten aan dit soort latente wanbetalers.