of 59232 LinkedIn

Sligro verwijt provincie Brabant steun aan Jumbo

Supermarktbedrijf verwijt de provincie Brabant dat deze verboden staatssteun geeft aan Jumbo door te investeren in een kantoorpand van dit supermarktbedrijf.
Reageer

Groothandel- en supermarktbedrijf Sligro beschuldigt Noord-Brabant van verboden staatssteun omdat de provincie bijdraagt aan de ontwikkeling van een megasupermarkt van Jumbo in Veghel. In een brief aan de provincie eist de advocaat van Sligro dat de provincie afziet van de deelname aan het project.

Provincie mede-eigenaar
Jumbo en Sligro (met supermarktketen EMTÉ) hebben hun hoofdkantoor allebei in Veghel. De megasuper van Jumbo komt in de voormalige veevoerfabriek van CHV in Veghel. De provincie wordt mede-eigenaar van de fabriek om het erfgoed voor de toekomst te behouden. De provincie investeert bovendien in verbetering van het complex. In totaal gaat het om een bedrag van meer dan 7 miljoen euro.

Jumbo bevoordeeld
Sligro oordeelt dat de provincie zich niet gedraagt als een normale investeerder. De verbetering van het complex komt ten goede aan de verschillende huurders en gebruikers. Ze worden bevoordeeld. Er is ten onrechte geen goedkeuring van Brussel gevraagd, zegt Sligro.

Eerder gewaarschuwd
Ook in Provinciale Staten is eerder al gewaarschuwd voor ontoelaatbare staatssteun. Het plan voor de megasuper van Jumbo is Sligro al langer een doorn in het oog. Er werd ook al een rechtszaak aangespannen tegen de vergunning die de gemeente Veghel verleende voor de plannen.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding