Advertentie
financiën / Nieuws

Ruim 1900 topverdieners bij de overheid

In de (semi-)publieke sector verdienden vorig jaar 1916 mensen meer dan het gemiddelde ministerssalaris van 181.000 euro. Dat zijn er 86 minder dan in 2007.

18 december 2009
Ontslagvergoedingen
Dat blijkt uit een overzicht dat minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. De topverdieners verdienden in 2008 gemiddeld 202.364 euro. Daarnaast kregen 235 mensen een ontslagvergoeding waardoor zij boven het jaarloon van een minister uitkwamen. Met hen erbij gaat het in totaal om 2151 functionarissen bij 550 organisaties die meer geld kregen dan een minister.

Bestuurders zorginstellingen
Het aantal bestuurders van zorginstellingen dat in 2008 boven het jaarloon van een ministers zat, daalde van 22 procent naar 19 procent. Dat blijkt uit cijfers die het ministerie van Volksgezondheid donderdag vrijgaf. Of er echt sprake is van matiging, is overigens nog maar de vraag. De cijfers zijn niet helemaal vergelijkbaar met die van een jaar eerder.

Toezichthouders verdienen te veel
Verder verdiende nog steeds 70 procent van de toezichthouders in de zorg meer dan de eigen richtlijn. Voor de zorgbestuurders ligt dit op 30 procent.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

W.Wilkens
Nu nog even de lijst van het VNO/NCW over de topverdieners en bedragen in het bedrijfsleven dat maar niet moe wordt te verkondigen dat de politiek en ambtenarij van hun geld leeft!
JHAGM Sneuf van Toetellaere / Ambtenaar
Welk een papier weer bedrukt:
de loonsverlaging weer niet gelukt?
Jan Agent, U weet wel met die pet
die blijft bevroren onder de nieuwe wet
dat is wat mij steeds stukt.
Meer grip op gelden in de top?
ach, politiek beleden dus een flop.
Meer blauw op straat?
als de straatsteen kleuren gaat
dat is de echte strop
Advertentie