Advertentie
financiën / Nieuws

Redding modefestijn alleen zonder gouden handdruk

De gemeente Arnhem en de provincie Gelderland zijn alleen bereid de Biennale steun te verlenen, als de directeur wordt ontslagen zonder financiële compensatie.

31 augustus 2011
Directeur Willemien Ippel van de Arnhem Mode Biënnale moet vertrekken. Ze krijgt geen gouden handdruk mee. Die voorwaarde hebben de gemeente Arnhem en de provincie Gelderland gesteld aan de financiële hulp die ze willen verstrekken om het internationale modefestijn in Arnhem te redden.

Grote verliezen
De Mode Biënnale bleef met grote verliezen achter na de zwaar tegenvallende editie in juni van dit jaar. Zowel de gemeente als de provincie is bereid een voorschot van 60.000 euro te geven om de rekeningen te kunnen betalen. Het bestuur van het evenement haalde zelf 105.000 euro extra bij sponsors op en de bank geeft een overbruggingskrediet, aldus de gemeente Arnhem.

Evaluatie
In september verschijnt een evaluatie van de bedrijfsvoering van de Mode Biënnale, opgesteld in opdracht van gemeente en provincie. Arnhem vindt het belangrijk dat het evenement behouden blijft, omdat het Arnhem als internationale modestad op de kaart zet.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie