of 59232 LinkedIn

Raadsonderzoek naar beheer financiën Amsterdam

De Amsterdamse gemeenteraad wil een raadsonderzoek naar het beheer van de financiën van de gemeente.
2 reacties

De Amsterdamse gemeenteraad wil een raadsonderzoek naar het beheer van de financiën van de gemeente. De Partij voor de Dieren en het CDA maakten donderdag bekend dat D66, VVD en SP hun initiatief steunen, waardoor er een raadsmeerderheid voor is.

Ver onder de maat
De eenmansfracties willen een raadsenquête, omdat het beheer van de Amsterdamse financiën ,,al langere tijd ver onder de maat is''. Dit wordt bevestigd in een recent onderzoek naar het functioneren van de gemeentelijke Directie Middelen en Control, die verantwoordelijk is voor het beheer van de inkomsten en uitgaven van de gemeente.

Zwaar middel
De enquête is een zwaar middel van de gemeenteraad om het collegebeleid te controleren. Het middel wordt alleen ingezet bij zwaarwegende onderwerpen. De raad vergadert woensdag over de raadsenquête en bepaalt dan hoe de precieze onderzoeksvraag zal luiden. (ANP)
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door roland (ambtenaar) op
ambtenaren zijn niet lui, kom maar eens 4 weken bij de gemeente amsterdam werken, dan ga je huilend weg. Dus mond dicht svp. er word overla bzuinigd, met minder man meer werk verrichten en ook dat kent zijn grenzen.....
Door Sjaak op
Het gaat mis bij de Gemeente Amsterdam, bij de Belastingdienst, het onderwijs kraakt, Defensie kan z'n taken niet meer uitvoeren en de andere ministeries, gemeenten en provincies gaan echt volgen. Gevolgen van het, tot diep in het bot, snijden in de hoeveelheid ambtenaren. Zoals te verwachten vertrekken de beste en blijft de overheid zitten met de ouderen (die in het bedrijfsleven niet meer welkom zijn) en de kneusjes. Zolang de politiek en de kiezer ambtenaren zien als luie nietsnutten wordt het alleen maar erger!

Afbeelding