of 59250 LinkedIn

Provincie Limburg investeert 9 miljoen in vliegveld

De provincie Limburg investeert in totaal 9 miljoen euro voor de aankoop van een vrachtloods (7,5 miljoen) en het oppimpen van de passagiersterminal (1,5 miljoen).
4 reacties

Meerdere partijen investeren de komende tijd flink in Maastricht Aachen Airport (MAA). Voor 10 miljoen euro wordt er een nieuw hotel gebouwd, verder komen er nieuwe hangars en een nieuwe spuitloods en de provincie Limburg investeert in totaal 9 miljoen euro voor de aankoop van een vrachtloods (7,5 miljoen) en het oppimpen van de passagiersterminal (1,5 miljoen).

Facelift

Dat blijkt uit een voorstel van gedeputeerde aan provinciale staten van Limburg. Op het vliegveld wordt ook een nieuw platform gebouwd waarvoor de provincie twee miljoen leent aan MAA. De plannen moeten de luchthaven aantrekkelijker maken voor een nieuwe exploitant, wiens naam rond de jaarwisseling bekend wordt gemaakt. Zo is de facelift voor de terminal een voorwaarde voor de bouw van het nieuwe naastgelegen hotel. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Wiet ten Doeschate (directeur ixad vormgeving - communicatie - marketing) op
Goed bericht, uitstekend plan. Zou wat mij betreft nog veel ambitieuzer mogen. Mooi voorbeeld? Kijk naar het vliegveld Bari in Zuid-Italië of Porto in Portugal. Het zou me niet verbazen als er Europees geld voor te vinden is. Zuid-Limburg ligt gewoon ver van vele zaken af en binnen het kader van de plannen rond Brightlands Chemelot Campus en Health Campus passen goede verbindingen. Een goed signaal afgeven aan de internationale vliegwereld en het veld voor 25 jaar garanderen. Niet teveel de oren laten hangen naar één budget carrier, dus nog een stuk of wat aan je binden. Vraag maar eens aan een B&B exploitant in Bergamo wat het vliegveld daar betekent voor het toerisme.
Door Wottsjer (Watcher) op
Binnenkort directe vluchten van Maastricht naar Luik in plaats van moeizaam in een uurtje of anderhalf langs de Maas op de fiets. Dit is de vooruitgang. Stop het koeioneren.
Door Henk op
Schandalig dat hier gemeenschapsgeld in wordt gestopt

Leuke reisjes in het verschiet voor statenleden........

Door Alfred op
En met welk doel en businesscase wordt (mijn) belastinggeld gepompt in dit eeuwig verlieslijdende vliegveld? Waarom weer "Limburg", waar is de regionale, grensoverschrijdende benadering (Luik)? Prestige van wat bobo's mag blijkbaar weer wat kosten.