of 59232 LinkedIn

Provincie Gelderland stelt besluit Vrijheidsmuseum uit

Gedeputeerde Staten willen nu eerst nog eens gaan praten met het museum zelf en de beoogde medefinancier Nijmegen. Het was de bedoeling dat Provinciale Staten woensdagavond zouden beslissen over het nu ingetrokken voorstel van GS.
Reageer

Gelderland heeft het besluit over financiële steun voor het VrijheidsmuseumWO2 in oprichting voor zich uitgeschoven. De recente harde uitspraken van het vfonds (Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg), die zich terugtrok als grootste financier, zijn daarvoor de aanleiding.

Nieuw voorstel
Het vfonds zegde het museum 6 miljoen euro toe, maar trok die steun kortgeleden in, omdat er na jaren gesteggel veel te weinig draagvlak is overgebleven. Dinsdag maakte het fonds duidelijk geen heil meer te zien in de huidige plannen voor een Vrijheidsmuseum WO2. Alleen als er in de komende jaren heel nieuw voorstel komt, zal het fonds opnieuw nadenken over financiële steun.

Verder praten
Gedeputeerde Staten willen nu eerst nog eens gaan praten met het museum zelf en de beoogde medefinancier Nijmegen. Het was de bedoeling dat Provinciale Staten woensdagavond zouden beslissen over het nu ingetrokken voorstel van GS. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding