of 59221 LinkedIn

Prinsjesdag 2014

Vandaag is het Prinsjesdag, de dag waarop de koning de Troonrede uitspreekt en de dag waarop de Miljoenennota gepresenteerd wordt.
Reageer

Koning Willem-Alexander leest in de Ridderzaal de jaarlijkse troonrede voor ter gelegenheid van Prinsjesdag. Daarna zal minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën de miljoenennota voor 2015 aanbieden aan de Tweede Kamer.

Uitgelekt
Wat zij precies gaan melden is nog geheim, maar de hoofdlijnen zijn zoals gebruikelijk uitgelekt. Zo is er na jaren van somber nieuws eindelijk weer wat positiefs te melden: het gaat ietsje beter met de Nederlandse economie. De meeste burgers kunnen daardoor volgend jaar wat meer extra koopkracht verwachten. Gemiddeld gaat het om een half procent. Dijsselbloem waarschuwt in het voorwoord van de miljoenennota dat het herstel nog broos is en dat het kabinet doorgaat op de ingeslagen weg van saneren van de overheidsfinanciën, hervormen en eerlijk delen.

Internationale situatie
Naar verwachting zal de koning in zijn troonrede ook aandacht besteden aan de moeilijke internationale situatie, met conflicten in onder meer Oekraïne en het Midden-Oosten.


Binnenlands Bestuur brengt vandaag nieuws, reacties en achtergronden over de miljoenennota en verschillende begrotingen van de ministeries. Ook de begrotingen zelf kunt u na 15.15 op onze site inzien. Ga daarvoor naar het dossier Prinsjesdag 2014.
Rond 19.00 uur ontvangen nieuwsbriefabonnees een nieuwsbrief met  met het laatste nieuws, samenvattingen en reacties omtrent Prinsjesdag 2014. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding