of 59232 LinkedIn

Miljoenenstrop door onbetaalde buitenlandse parkeerboetes

De gemeente Amsterdam loopt minimaal 3 miljoen euro mis omdat parkeerboetes die uitgedeeld worden aan buitenlanders vaak niet betaald worden.
6 reacties

Buitenlandse automobilisten die Amsterdam bezoeken, blijken nogal laks te zijn met het achteraf betalen van parkeerboetes. Van de in 2013 geconstateerde niet-betalers met een buitenlands kenteken, had per 1 juli maar 12 procent de naheffingstoeslag betaald.

3 miljoen euro misgelopen

Hierdoor is de gemeente vorig jaar ruim 3 miljoen euro misgelopen aan niet betaalde parkeerboetes van buitenlanders. Dat blijkt uit antwoorden van het Amsterdamse stadsbestuur op vragen vanuit de gemeenteraad. Het totale misgelopen bedrag is waarschijnlijk groter. Alleen als bij een controle blijkt dat iemand niet heeft betaald, wordt een naheffingsaanslag verstuurd.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door P. Jorissen op
Waarom niet alle buitenlandse auto's van wielklem voorzien als ze hun parkeergeld niet hebbeb betaald. Dan moeten ze de boete wel betalen als ze nig naar huis willen met hun auto
Door John (ambtenaar) op
Hebben wij het over een administratieve boete, een naheffing parkeerbelasting? Dat is wel iets anders dan een boete op strafrechtelijk vlak. Dit is een plaatselijke belasting en moeilijker te verhalen. Zal een andere overheid ook niet echt warm voor lopen om namens de grote geldwolf te innen.
Door Boris (jurist) op
Nederland stuurt al jaren de te betalen boetes naar adressen in Europa van die landen waar daarover op basis van wederkerigheid afspraken mee zijn gemaakt, o.a. Frankrijk, Duitsland, België, VK.
Door johnannes (ambtenaar) op
Wordt het niet eens tijd de regelgeving voor ieder land gelijk te trekken. Hoe is het in godsnaam mogeljk dat wanneer je als Nederland te hard rijdt in Frankrijk je een acceptgiro ontvangt terwijl het omgekeerd niet is geregeld. Dat is niet uit te leggen. De regentenkliek in Den Haag regelt het allemaal wel !!!!!!!!!!!!
Door G.Groen (consultant) op
In A'dam hebben ze wel een nadeel. Deze
zullen nooit betalen. Gaan wij door Frankrijk maar onze vakantiebestemming wn we eikden te hard ligt er een bon bij rhuiskomst. Betalen we deze niwtnwordem we het jaar daarop wel volgend jaar wel geconfronteerd bij comtrole op route su soleil en alsnog aftikken. Wie heeft het beter voor elkaar?
Door Burger (Burger) op
Lekker dan voor de binnenlandse automobilist die wel altijd moet betalen.

Afbeelding