Advertentie
financiën / Nieuws

Maastricht Airport kreeg al steun van provincie

De provincie Limburg steunde Maastricht Aken Airport al, door ermee in te stemmen dat geld dat was bedoeld voor investeringen, in te zetten voor het dekken van exploitatietekorten.

16 mei 2013

Het provinciebestuur van Limburg heeft in januari vorig jaar buiten medeweten van Provinciale Staten om hulp verleend aan vliegveld Maastricht Aachen Airport (MAA).

Tijdelijk voor exploitatieverliezen
Gedeputeerde Staten stemden ermee in geld dat bestemd was voor investeringen, tijdelijk te gebruiken voor het afdekken van exploitatieverliezen tot 1 april 2013. Dat schrijven GS in een brief aan Provinciale Staten. De SP heeft hierover vragen gesteld. Die vindt dat dit aan Provinciale Staten had moeten worden gemeld. Maar GS stellen daartoe niet verplicht te zijn bij bedragen tot 1 miljoen euro.

Aanhoudende liguiditeitsproblemen
GS hebben MAA inmiddels voor de tweede keer op rij toestemming gegeven om investeringsgeld te mogen gebruiken voor de exploitatie tot 1 april volgend jaar. De luchthaven heeft naar eigen zeggen 'aanhoudende liquiditeitsproblemen'.
 

De provincie doet geen uitspraken over bedragen.

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jos praat / beleidsmedewerker
Nee, de provincie niet. Maar vanmorgen op radio 1 circuleerde al een bedrag van 40 miljoen.

Alaaf!
Cornelis
met (illegale) staatssteun de aandeelhouders tevreden houden.
Wim
Zolang de provincie nog iets van de Essent gelden over heeft kunnen de hobby politici aldaar nog voor sinterklaas spelen en commerciële instellingen zoals het vliegveld sponsoren. Als de centjes op zijn zal de brave limburgse burger wel weer opdraaien voor hun aaibare volksvertegenwoordigers. Dat is pas echt marktwerking.

@ jos Paraat: het is niet alaaf, maar inge dreikräftige alaaf (nederlans: drievoudige alaaf (dat is de alaaf onder de alaven voor zeer uitzonderlijke prestaties)).
a.a. smits
Het is niet te filmen, toch? En in Twente stevenen we met open ogen op een dergelijk fiasco af onder het motte "Wie Goat Aait Vedan" (om ook maar eens wat regionaals te zeggen).
Advertentie