Advertentie
financiën / Nieuws

Halsema: troonrede van ondraaglijke leegheid

De troonrede zoals die dinsdag door koningin Beatrix is voorgelezen, was van 'een ondraaglijke leegheid'. Dat zei GroenLinks-leider Femke Halsema dinsdag in een eerste reactie. Volgens haar komt het kabinet niet verder dan het instellen van twintig commissies die volgend jaar plannen moeten maken en een reeks 'lege mantra's'.

15 september 2009
D66 mist visie arbeidsmarkt
D66-leider Alexander Pechtold miste een visie op de arbeidsmarkt, op de woningmarkt, op klimaat en energie. 'Daar wachten we al tweeëneenhalf jaar op.'' Volgens hem is het kabinet niet meer dan een 'commentator van de maatschappij'.

Moreel appèl
Bas van der Vlies was tevreden over het 'moreel appel' in de troonrede, maar mist bij het huidige kabinet de daadkracht die premier Jan Peter Balkenende in zijn eerste kabinet volgens Van der Vlies wél had.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Natasja / burger
Bas van der Vlies merkt terecht op dat in het eerste kabinet onze premier Balkenende meer daadkracht toonde. Zal dat niet zijn gekomen door de toen mee regerende coalitiepartij? En ontbreekt op dit moment de daadkracht niet in ons totale kabinet door de combinatie CDA-PvdA? En voor iedereen geldt: 'daar is iets aan te doen!'.
Advertentie