of 59232 LinkedIn

Gemeente Moerdijk koopt eerste huizen

12 huiseigenaren verkopen hun huis aan de gemeente Moerdijk. De gemeente heeft de eerste aanvragen voor deze vertrekregeleing afgelopen week goedgekeurd.
Reageer

Zeker twaalf huiseigenaren in het dorp Moerdijk kunnen volgend jaar verhuizen omdat de gemeente hun huis koopt. De gemeente heeft de eerste aanvragen afgelopen week goedgekeurd.

Snel verhuizen
Het gaat om aanvragen van huiseigenaren die door ziekte of door overlijden van hun partner snel moeten verhuizen of van wie het huis al lang te koop staat. De rest van de huiseigenaren in het dorp kan zich vanaf volgende maand melden voor de regeling.

Haven en industrie
Moerdijk biedt huiseigenaren de kans om te vertrekken vanwege de groei van de haven en industrie. De gemeente betaalt 95 procent van de taxatiewaarde van hun huis. De verwachting is dat ongeveer de helft van de huidige 360 huiseigenaren uit Moerdijk wil vertrekken. De eerste urgente aanvragen zeggen volgens de gemeente nog niets over de animo in de rest van het dorp, zo reageerde een woordvoerster zaterdag.

Havenschap
Voor de regeling is 10 miljoen euro gereserveerd, maar in het uiterste geval is er 24 miljoen euro nodig. In 2030 betaalt het Havenschap Moerdijk alle kosten terug, is afgesproken.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding